Ik ben dol op de banoffee taart maar dan moet je dulche de leche maken dus als je dit snel wilt eten gaat dat niet. Enter de banoffee potjes.

Banoffee potjes

Ja, ik ben van het normaal alles zelf maken, maar hier ben ik voor gemak gegaan. Kant en klare koekjes als bodem, heb wel zelf karamelsaus gemaakt want die kant en klare vind ik echt niet lekker en het is zo gepiept. Banaan en je kunt zelfs kant en klare slagroom gebruiken. Op het afkoelen van de karamelsaus na is dit in 5 minuten gemaakt.

Karamelsaus

Denk je nu, karamelsaus…dat durf ik niet aan. Geen angst, in plaats van de suiker te laten smelten met het risico dat de boel aanbrandt verwarmen we de suiker hier met wat water. Het duurt iets langer want het water moet verdampen, maar het gaat gegarandeerd goed. Durf je de meer klassieke bereidingswijze aan, dan staat het recept hier. Is eigenlijk helemaal hetzelfde, maar dan zonder water.

banoffee potjes
Pin recept
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Banoffee potjes

Banoffee potjes
Bereidingstijd5 minuten
Totale tijd10 minuten
Porties: 4

Ingrediënten

Voor de karamelsaus

  • 200 gram kristalsuiker
  • 50 gram water
  • 80 gram roomboter, in blokjes
  • 120 gram slagroom

Verder

  • 250 ml slagroom (of slagruim uit een bus)
  • 40 gram kristalsuiker
  • 200 gram digestive koekjes, merk naar keuze
  • 30 gram roomboter, gesmolten
  • 2 bananen, in plakjes gesneden
  • blokje pure chocolade om te raspen

Instructies

  • Voeg de suiker en het water aan een steelpan toe en verhit op halfhoog vuur totdat er een amberkleur ontstaat. Dit kan een paar minuten duren maar blijf erbij want zodra het begint te verkleuren gaat het snel. Voeg dan de boter toe en roer door. Voeg wanneer de boter gesmolten de slagroom toe en roer door tot je een gladde saus hebt. Zet apart en laat afkoelen.
  • Klop de slagroom met de suiker op tot stevig. Je kunt ook slagroom uit een bus gebruiken, dan kan je deze stap overslaan.
  • Verkruimel de digestive koekjes en meng met de gesmolten roomboter.
  • Vul de bakjes eerst met een laagje koek, dan karamelsaus, banaan en slagroom. Herhaal 2 a 3x totdat het bakje vol zit.
  • Dien direct op. Je kunt dit maximaal 2 a 3 dagen in de koelkast bewaren.