banoffee

Banoffee taart

Deze taart is hemels, een koekjes bodem, een laag dulche de leche, dan banaan en we maken het af met slagroom en chocolade schaafsel.

Het moge duidelijk zijn dat je dit niet elke dag moet eten.

Banoffee

De naam doet het al vermoeden, hier gaat iets van toffee doorheen. In dit geval dulche de leche. Dat is super simpel om te maken, je kookt namelijk een blikje gecondenseerde melk (met suiker) totdat het gekarameliseerd is. Dit duurt zo’n 4 uur dus doe dat even de dag ervoor. Zorg ervoor dat het blik onder water staat anders heb je risico op ontploffingsgevaar en dat wil je écht niet. Houd het water tegen de kook aan en vul af en toe bij zodat het blik steeds onder water blijft.

Bodem

Voor de bodem gebruik ik digestive koekjes, deze zijn redelijk neutraal van smaak (vergeleken met bastogne) en dat is hier juist fijn.

banoffee

Vervolgens bakken we de bodem 15 minuten af en laten we ‘m afkoelen. Daarna vullen met dulche de leche, banaan eroverheen verdelen, slagroom erover en wat choco schaafsel. Laat dit een paar uur optstijven in de koelkast en tadaa…je hebt een geweldige taart.

banoffee taart

banoffee taart
Bereidingstijd30 min
Totale tijd1 d
Porties: 1 taart

Benodigdheden

  • taartvorm van 22 cm

Ingrediënten

Voor de bodem

  • 250 gram digestive
  • 100 gram ongezouten roomboter, gesmolten

Voor vulling

  • 1 blik dulche de leche
  • 3 bananen in plakjes gesneden
  • 250 ml slagroom
  • 2 el suiker (ik doe niet teveel omdat de toffee laag al zoet genoeg is)
  • 1 blokje pure chocolade

Instructies

  • Verwarm de oven voor tot 180 graden.
  • Maal de digestive koekjes fijn tot een poeder (ik doe dit in een blender), voeg hier de gesmolten boter aan toe en meng. Druk dit stevig aan in je taartvorm. Bak 15 minuten af en laat dan afkoelen.
  • Vul de bodem voorzichtig met de dulche de leche. Wanneer dit helemaal is afgekoeld kan het best uitharden. Warm het dan eerst even op wanneer je het op de taartbodem doet, anders heb je kans dat je de bodem kapot maakt.
  • Verdeel de plakjes banaan over de dulche de leche.
  • Klop de slagroom op met de suiker tot stevig en verdeel dit weer over de banaan. Rasp wat chocolade over de taart.
  • Laat een paar uur opstijven in de koelkast voordat je de taart opdient.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

nl_NLDutch
nl_NLDutch en_USEnglish