De ideale salade voor in de winter, de baked salad. Ik heb deze salade gemaakt met geroosterde pompoen, rode ui, boerenkool en Boursin. Daarnaast heb ik een bol knoflook mee geroosterd en dit later door de dressing gedaan. Een smaakexplosie! Het fijne aan deze salade is dat het een warm gerecht is. Bij salade denk je meestal zomers en fris, maar dat hoeft dus helemaal niet.

Dit gerecht is heerlijk voor de lunch of het avondeten, maar is ook een heel fijn bijgerecht wanneer je een etentje hebt.

Baked salad met Boursin

Ik vind een salade niet compleet zonder iets van een kaas. Dit keer heb ik ervoor gekozen om de Boursin ook in de oven te bakken, dit zorgt voor een heerlijke textuur en omdat alles warm is mengt de Boursin dan goed met de rest van de groenten.

Baked salad met pompoen, rode ui, boerenkool en Boursin
Pin recept
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Baked salad met pompoen, rode ui, boerenkool en Boursin

Baked salad met pompoen, rode ui, boerenkool en Boursin
Bereidingstijd1 uur
Porties: 3

Ingrediënten

  • 150 gram bulgur
  • 400 gram pompoen, in blokjes gesneden
  • 2 rode uien, in parten gesneden
  • 1 bol knoflook
  • 80 gram Boursin knoflook en fijne kruiden
  • 100 gram boerenkool
  • olijfolie
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Meng de pompoen en rode ui met een eetlepel olie en breng op smaak met peper en zout. Snij de bovenkant van de knoflook af, smeer in met olie en wikkel in aluminiumfolie. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 20 minuten af in de oven.
  • Leg de Boursin op wat folie en doe erbij op de bakplaat. Bakalles nu 10 minuten af
  • Voeg de boerenkool nu toe, meng met een halve eetlepel olie en breng op smaak met peper en zout, en bak alles nu nog eens 10 minuten af.
  • (De pompoen, ui en knoflook moet dus 40 minuten in de oven, de Boursin 20 minuten en de boerenkool 10 minuten).
  • Wel intussen de bulgur in gekookt water, zoals op de verpakking vermeld en zet opzij.
  • Meng voor de dressing 2 eetlepels olie met een eetlepel balsamico azijn. Knijp de knoflook uit, voeg dit aan de dressing toe en menggoed door.
  • Meng de groenten met de dressing. Verdeel de bulgur over een grote schaal, verdeel hier de groenten overheen en brokkel als laatste de Boursin over de groenten. Dien direct op.

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Boursin. Ook een liefhebber? Probeer dan eens deze orzo met kipgehaktballen.