appeltaart

Appeltaart

Ik vind appeltaart heerlijk, máár…ik verdraag absoluut geen krenten en/of rozijnen. Ik koop dus ook nooit kant en klare appeltaart want daar zit dat altijd in. Ook trek ik de gelei achtige structuur van kant en klare appeltaart slecht.

Crumble

Dan maar zelf maken toch? Wel maak ik eigenlijk altijd een crumble want ik heb meestal geen zin om een mooie bovenkant met slierten te maken, haha. Gemak dient de mensen, toch?

Kruidnagel

Verder voeg ik kruidnagel toe voor een diepere smaak. Sinds ik baklava gemaakt heb ben ik dol op de combinatie kaneel/kruidnagel. Het heeft veel meer diepgang dan alleen kaneel.

Bakvorm van 18 cm

Wij zijn maar met z’n tweeën dus ik heb een bakvorm gebruikt van 18 cm. Wil jij wel een grote bakvorm gebruiken, zeg van 24 cm, verdubbel dan het recept.

appeltaart

Appeltaart

Een heerlijke herfstige appeltaart met kaneel en kruidnagel
Bereidingstijd30 min
Totale tijd1 uur 15 min
Porties: 6

Ingrediënten

VOOR HET DEEG

  • 120 gram boter op kamertemperatuur
  • 120 gram suiker
  • 240 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 ei
  • snuf zout

VOOR DE VULLING

  • 3 appels
  • 40 gram suiker
  • 1 eetlepel kaneel
  • 2 theelepels kruidnagel
  • 1 eetlepel maizena

VERDER

  • 1 ei opgeklopt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.

  • Meng de boter met je suiker en het zelfrijzend bakmeel tot een mooi en
    stevig deeg. Het is nu nog erg kruimelig. Haal er 1/3 af en laat dit
    verpakt in huishoudfolie rusten in de koelkast.

  • Voeg je ei toe aan het overige deeg en kneed dit verder. Als het goed
    is, is je deeg niet meer kruimelig maar juist mooi soepel en goed uit te
    rollen. Indien je deeg toch nog te droog is, voeg dan wat water toe
    (let op: doe dit met 1 el per keer). Als het juist te nat is voeg je wat
    bloem toe.

  • Vet je taartvorm goed in. Rol je deeg uit en bedek hiermee je taartvorm.

  • Schil je appel en snij in blokjes of plakjes. Meng de appel samen met het kaneel, de nootmuskaat en de maizena.

  • Doe je appelmengsel in de taart.

  • Pak het achtergehouden deeg uit de koelkast en verkruimel over je taart.
    Druk bij de randjes een beetje aan zodat het niet uit elkaar valt
    wanneer je je taart straks gaat snijden.

  • Dep nog wat opgeklopt ei over je crumble deeg en bak dan af in de oven,
    zo’n 45 minuten. Hou in de gaten dat je crumble niet te donker wordt, in
    dat geval kan je je taart afdekken met aluminiumfolie.

0/5 (0 Reviews)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.