Porties: 2

Actieve kooktijd: 5 minuten

Totale bereidingstijd: 5 minuten


Ik heb het niet vaak, maar soms heb je van die momenten dat je geen zin hebt in alcohol maar wel iets ‘gezelligs’ wil drinken.

Ik moet eerlijk toegeven dat ik het alleen heb als ik wat probeer af te vallen, zoals nu. In Engeland heb ik echt teveel gegeten dus ik moet érgens compenseren.

Van alcohol droog ik, en ieder mens, enorm uit wat de dag erna ervoor zorgt dat ik veel vocht vasthou. Best vervelend om opeens 2! kilo zwaarder te zijn dan de dag ervoor. Ja, bij mij kan het snel 2 kilo zijn. Verder zitten er ook nog eens veel kcal in alcohol en legt het je spijsvertering plat, dus afvallen en alcohol gaan helaas niet goed samen.

Maar ik had vorig weekend wel zin in een drankje, op een gegeven moment gaat water ook een beetje vervelen. Enter de virgin mojito. Dit is zo makkelijk om te maken! En het is een heerlijk verfrissend drankje. Smaakt het hetzelfde als een mojito? Nee, een mojito is best een pittige cocktail, er gaan veel rum doorheen en die smaak is lastig na te maken, maar lekker is dit wel!

Je hebt tegenwoordig trouwens alcoholvrije drank, denk aan Seedlip (een alcoholvrije gin). Lekker, maar om er nu een hele fles van te kopen…

Ingredienten

  • 1 limoen
  • 2 takken munt
  • ijsblokjes
  • 300 ml 7-up of sprite zero (afhankelijk van hoe groot je glas is en hoevele ijs je gebruikt)

Bereidingswijze

1. Doe in elk glas een tak munt en een halve limoen in parten gesneden.

2. Gebruik een stamper om de limoen een beetje te pletten zodat de sappen vrij komen. Als je geen stamper hebt kan je dit ook met de bolling van een lepel doen bij voorbeeld.

3. Vul je glas met ijs en schenk 7-up of sprite erbij totdat je glas vol zit.

Dat is alles! Makkelijk he! Ik vind het ideaal dat dit in principe een calorieloos drankje is!