Ik ben dol op orzo, dol op gehaktballen en een eenpansgerecht is altijd fijn! Eenpans orzo met gehaktballen, kan niet niet lekker zijn.

Eenpans orzo met gehaktballen

Orzo is een pasta soort maar je kunt het bereiden net als risotto, het is alleen sneller klaar. Je kunt het ook bereiden als pasta, dus koken of in dit geval in de oven in de saus. De saus is een basis van tomaat maar ook bouillon, puur om meer vocht toe te voegen omdat de orzo dit opzuigt. De gehaktballen gaan er rauw bovenop, die bakken vanzelf in de oven. Op het laatst gaat er geraspte mozzarella en parmezaan overheen en gaat het geheel nog even terug de oven in zodat de kaas kan smelten.

Super makkelijk dus!

Dit recept is trouwens een variatie op deze Italiaanse gehaktballen en dat is een perfecte versie wanneer je bijvoorbeeld iets minder koolhydraten wil eten.

Eenpans orzo met gehaktballen

Eenpans orzo met gehaktballen
Bereidingstijd40 minuten
Totale tijd40 minuten
Porties: 4

Ingrediënten

Voor de gehaktballen

  • 500 gram gehakt
  • 1 ei
  • 75 gram paneermeel
  • 1 ui, heel fijn gesnipperd
  • 1 tl oregano
  • peper en zout

Verder

  • 1 el olie
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 200 gram orzo
  • 500 ml runderbouillon
  • 720 ml passata
  • 1 tl oregano
  • 1 tl rozemarijn
  • 100 gram geraspte mozzarella
  • 30 gram geraspte parmezaan
  • verse basilicum

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte).
  • Meng het gehakt met het ei, paneermeel, ui, organo, peper en zout tot een homogene massa en maak dan gehaktballen ervan met een diameter van ongeveer 4 cm.
  • Verhit de olie in een ovenbestendige pan en fruit de knoflook aan. Voeg de orzo toe en roer door. Voeg de passata, de bouillon, de oregano en rozemarijn toe en roer door. Leg de gehaktballen erop en bak 10 minuten af in de oven.
  • Roer door en bak nog eens 10 minuten af. Verdeel nu de kaas en wat verse basilicum over de gehaktballen en bak verder af tot de kaas goed gesmolten is.