Met de feestdagen is het al druk genoeg, dus heb ik een heerlijk simpel voorgerecht gemaakt. Boursin in bladerdeeg met cranberrysaus.

Boursin in bladerdeeg met cranberrysaus

Dit recept heb ik geïnspireerd op brie of camembert en ‘croute’, dit betekent ‘in een korst’. Niet iedereen is even dol op brie of camembert en iedereen die ik ken is wel dol op Boursin. Dat maakt dit gerecht geschikt voor iedereen, ook voor kinderen!

We gebruiken hier Boursin Knoflook & fijne kruiden, dit beleggen we met cranberrysaus en amandelschaafsel en wikkelen we in bladerdeeg. Bak af in de oven en je hebt een heerlijk hapje! Je kunt dit ook als nagerecht doen, in plaats van een kaasplankje.

Je kunt er crackers bij serveren waarmee je de Boursin kunt opscheppen.

Boursin in bladerdeeg met cranberrysaus

Boursin in bladerdeeg met cranberrysaus

Boursin in bladerdeeg met cranberrysaus
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd28 minuten
Porties: 0

Ingrediënten

  • 1 vel vel bladerdeeg van 15 bij 15 cm
  • 1 pakje Boursin Knoflook & fijne kruiden
  • 2 el cranberrysaus
  • 2 el amandelschaafsel
  • 1 ei, opgeklopt

Instructies

  • Verhit de oven voor op 200 graden.
  • Leg de Boursin in het midden van het bladerdeeg, verdeel de cranberrysaus erop en 1 el amandelschaafsel.
  • Smeer de randjes in met het losgeklopte ei en vouw het bladerdeeg over de Boursin. Smeer ook de teruggevouwen randen in.
  • Knijp alle naadjes goed samen zodat er niets uit kan lopentijdens het bakken.
  • Smeer het bladerdeeg nu helemaal in met losgeklopt ei en verdeel de overgebleven eetlepel amandelschaafsel eroverheen.
  • Bak 20 minuten af in de oven, tot goudbruin.
  • Dien direct op, met crackers om de Boursin in te dippen.

Net zo’n fan van Boursin als ik? Probeer dan eens deze orzo met kipgehaktballen!