Steak tartare is een gerecht dat ik alleen in restaurants bestelde. Het zelf maken leek me altijd lastig, waarom weet ik niet want het is een kwestie van alles fijn snijden en mengen. Denk dat het ermee te maken heeft dat alles rauw is en dat je er dan echt voor moet zorgen dat je goede kwaliteit producten hebt.

Steak tartare

Kwaliteit dus. Ga het liefst langs een goede slager voor kogelbiefstuk of ga voor Ierse kogelbiefstuk in de supermarkt. Ik heb goede ervaring met Greenfields biefstuk, deze is super mals. Als er iets is dat je absoluut niet wil dan is het wel een taai stukje vlees.

Brood of friet

Klassieke bijgerechten zijn natuurlijk gegrild brood of friet. Voor mij is brood meer een voorgerecht ding en friet meer een hoofdgerecht ding. Is puur persoonlijke voorkeur hoor.

steak tartare
Pin recept
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Steak tartare

Steak tartare
Bereidingstijd10 minuten
Totale tijd10 minuten
Porties: 2

Ingrediënten

  • 300 gram kogelbiestuk, fijn gehakt
  • 3 tl zoetzure augurk, fijngehakt
  • 3 tl kappertjes, fijngehakt
  • 3 tl bieslook, fijngehakt
  • 3 tl platte peterselie, fijngehakt
  • 1 tl moster
  • 1.5 tl tabasco
  • 1.5 tl worchestersaus
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout
  • 2 eidooiers

Instructies

  • Meng alle ingrediënten en breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel over 2 borden, duw met de bolle kant van een lepel een keultje in het midden en leg hier een eidooier in. Herhaal met de andere portie.
  • Serveer met brood en/of friet.