steak tartare

Steak tartare

Steak tartare is een gerecht dat ik alleen in restaurants bestelde. Het zelf maken leek me altijd lastig, waarom weet ik niet want het is een kwestie van alles fijn snijden en mengen. Denk dat het ermee te maken heeft dat alles rauw is en dat je er dan echt voor moet zorgen dat je goede kwaliteit producten hebt.

Ik had vorige keer een bestelling gedaan bij een online supermarkt waar bij elk product staat waar het vandaan komt. Dus bij vlees staat dan bij welke boerderij het vandaan komt. Ook kreeg ik bij de eerste bestelling 15 euro korting dus dit leek me hét moment om met dit gerecht aan de slag te  gaan.

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 300 gram kogelbiefstuk
  • 3 tl fijngehakte ui
  • 3 tl fijngehakte augurk
  • 3 tl fijngehakte kappertjes
  • 3 tl fijngehakte bieslook
  • 3 tl fijngehakte platte peterselie
  • 3 tl ketchup
  • 3 tl mosterd
  • 1.5 el tabasco
  • 1.5 el worcestersaus
  • 3 tl olijfolie
  • 1 eigeel
  • peper en zout
  • brood en/of friet

De bereidingswijze is simpel, je hoeft enkel alles te mengen en op smaak te brengen met peper en zout.

Heerlijk met geroosterd brood en friet, je waant je echt eventjes in Frankrijk!

0/5 (0 Reviews)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.