Deze meatball sub broodjes heb ik op Pinterest voorbij zien komen en aangezien ik én het recept voor witte bolletjes en een heerlijk spaghetti met gehaktballen recept op mijn site heb staan leek dit me een mooie combinatie.

Witte bolletjes

We beginnen met het maken van de broodjes. Je kunt trouwens ook gewoon 12 witte bolletjes kopen hiervoor, dus dan kun je deze stap overslaan. Wanneer je ze zelf wilt maken begin dan op tijd. Het deeg moet 2x ongeveer rijzen tot verdubbeld in formaat. In het recept staat 2x ongeveer een uur, maar kijk vooral naar het deeg en niet zozeer naar de klok want hoe snel deeg rijst is afhankelijk van de temperatuur in huis.

Meatball sub

In de tussentijd kun je beginnen aan de gehaktballen. Maak lekker veel zodat je een dag later ook nog met spaghetti kunt eten! Maak de gehaktballen ongeveer 2 a 2.5 cm groot want ze moeten straks in de broodjes passen.

Mozzarella

Voor ovengerechten koop ik altijd een zakje geraspte mozzarella. Ja, dit is geen buffelmozzarella maar het voordeel hiervan is dat er weinig vocht in zit en dus goed smelt. Wanneer je een bol mozzarella raspt krijg je een heel anders (nat) resultaat.

meatball sub broodjes

Meatball sub broodjes

Meatball sub broodjes
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd3 uur
Porties: 12 broodjes

Ingrediënten

  • 12 broodjes
  • 12 gehaktballen met tomatensaus
  • 50 gram ongezouten roomboter
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 el fijngehakte peterselie
  • 50 gram parmezaanse kaas, fijngeraspt
  • 100 gram geraspte mozzarella, low moisture zie hierboven voor uitleg
  • extra verse peterselie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (boven en onder) of 160 graden (hetelucht).
  • Snij in het midden van elk broodje een rondje van 2 a 2.5 cm (even groot als je gehaktballetjes) uit en pluk wat van het brood eruit zodat de gehaktballen erin passen.
  • Smelt de boter samen met de peterselie en de knoflook en smeer de broodjes hiermee in (maak het hele mengsel op). Vergeet ook niet de binnenkant van de broodjes in te smeren.
  • Bak de broodjes 2 a 3 minuten in de oven af.
  • Haal eruit en verdeel de parmezaanse kaas in elk gat. Leg dan een gehaktbal in elk gat, zorg dat er tomatensaus bij zit.
  • Verdeel de mozzarella over de broodjes en bak nogmaals af totdat de mozzarella gesmolten is. Dit duurt zo'n 5 a 8 minuten. Ik hou er zelf van als de kaas niet hard gebakken wordt.
  • Garneer met extra verse peterselie en dien direct op!