Ik ben een groot fan van de klassieke pasta pesto, al geef ik er natuurlijk wel mijn eigen draai aan (kijk hier voor het recept). Het is een simpel maar heerlijk gerecht en heel snel om te maken. Wat wil je nog meer?!
Gegrilde courgette
Om toch iets meer groenten toe te voegen heb ik hier gekozen om er gegrilde courgette bij te doen. Dit is een heerlijke combi samen met de pesto, werkt heel goed samen.
Pesto
Ik kan je alleen maar aanraden om zelf pesto te maken, het is zoveel lekkerder dan uit een potje. Het recept staat hier en wanneer je over hebt: Zoek op pesto op mijn site en dan kom je nog allerlei heerlijke recepten tegen met pesto zodat je niets hoeft weg te gooien.
Burrata
Burrata is eigenlijk een romige variant van mozzarella, maar werkt hier heel goed samen ook. In mijn pasta pesto recept voeg ik creme fraiche toe, maar dat hoeft hier niet omdat de burrata lekker door de pasta heen smelt en voor die romigheid zorgt. Hier gebruik ik in plaats van één grote burrata een mini variant, zoals deze.
Pasta pesto met gegrilde courgette en burrata
Ingrediënten
- 150 gram spaghetti
- 1 courgette, in plakjes gesneden
- 2 el pesto
- 2 el pijnboompitten
- 2 mini burrata bollen
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 tl chilivlokken
- scheutje olijfolie
- peper en zout
Instructies
- Breng een pan met gezouten water aan de kook en kook de spaghetti volgens de verpakking op de juiste gaarheid (ik hou van net iets verder dan al dente).
- Meng intussen de courgette met een scheutje olie en breng op smaak met de knoflook, peper en zout. Bak de courgette in een koekenpan tot bruin.
- Voeg de pesto en de chilivlokken toe aan de courgette en meng. Voeg dan ook de gekookte spaghetti toe en meng. Proef even of er nog extra zout en/of peper bij moet.
- Dien op met een bolletje mini burrata en pijnboompitten en serveer direct.