Gepofte aardappel is the best. De smaak die je krijgt met het poffen van aardappels is ongeevenaard.
Gepofte aardappel
Je kunt van die pakketten kopen waar een grote aardappel in zit en een zakje knoflooksaus. Die kun je vervolgens in de magnetron gooien en 15 minuten later kan je eten. Doe dit niet! Oke, in de oven poffen duurt veel langer maar is ook echt zoveel lekkerder. De smaken zijn niet te vergelijken.
Het basisrecept stond al op mijn site, namelijk hierhttps://foodfromclaudnine.nl/de-perfecte-gepofte-aardappel/, maar nu gaan we een stapje verder en vullen we de aardappel met allerlei lekkere dingen en dan bakken we ‘m nog een keertje!
Kruidenboter
Er gaat dus onder andere kruidenboter door mijn aardappelmengsel. Dit kun je kopen, maar zelf maken kan natuurlijk ook! Ik heb hier een receptje staan.
Dubbel gebakken gepofte aardappel
Benodigdheden
- aluminium folie
Ingrediënten
- 4 grote aardappelen
- 4 el kruidenboter
- 4 el creme fraiche
- 100 gram geraspte cheddar
- peper, zout en bieslook
- scheutje zonnebloemolie
Instructies
- Verhit de oven voor op 200 graden.
- Smeer de aardappelen in met een beetje olie, breng op smaak met zout en wikkel elke aardappel in aluminiumfolie. Baak de aardappelen in de oven totdat ze zacht zijn. Dit duurt een uur a anderhalf uur, afhankelijk van de grootte van de aardappel.
- Haal de uit de folie en snij voorzichtig open. Lepel de aardappelvulling uit de aardappel (voorzichtig zodat de schil niet scheurt) en doe in een kom. Herhaal dit met de overige 3 aardappels.
- Breng de vulling op smaak met peper en zout en voeg de kruidenboter, creme fraiche, kaas en wat bieslook toe. Meng goed, dit moet de structuur van aardappelpuree zijn.
- Vul de aardappel schillen met de puree, verdeel nog wat cheddar over elke aardappel en bak nogmaals af totdat de cheddar is gesmolten, zo'n 5 a 10 minuten.
- Dien direct op.
Tim | Recepten Ninja zegt:
Hoera, ik heb hem opgeslagen .