Pasta pesto is één van mijn lievelingsmaaltijden, zeker voor doordeweeks wanneer ik snel wat wil eten, maar elke keer hetzelfde eten is ook niet leuk!
Doperwten pesto
Ik had zin in een groene gezonde maaltijd, ik weet niet wat het is maar groen staat voor mij toch voor gezond. Ik had nog wat dingen in huis en zo is dit gerecht ontstaan.
Vega of vegan
Volgens mij is parmezaanse kaas niet vegetarisch vanwege dierlijk stremsel maar je kan dit uiteraard vervangen voor een vega kaas of edelgist vlokken voor een vegan maaltijd.
pasta doperwten pesto
Pasta met een pesto van doperwten, rucola en parmezaanse kaas
Porties: 2
Ingrediënten
- 150 gram pasta naar keuze, ik heb rigatone gebruikt
- 200 gram doperwten
- 1 el citroensap
- 50 gram parmezaanse kaas
- 2 el pijnboompitten
- 2 el olijfolie
- 2 tenen knoflook
- peper en zout
- handje rucola
Instructies
- Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking gaar in gezouten water.
- Blend de doperwten (hou twee handjes achter voor later) samen met de parmezaanse kaas, citroensap, knoflook, pijnboompitten, olijfolie en peper en zout fijn totdat je een pesto hebt.
- Giet de pasta af en meng met de pesto. Roer de rucola erdoorheen en de achtergehouden doperwten. Serveer met nog wat extra parmezaanse kaas.