Kennen jullie die diepvriespizza van Ristorante? Vroeger was funghi mijn favoriet. Deze pizza’s hebben een dunne bodem en ik vond de smakencombinatie gewoon heel erg lekker.
Tegenwoordig zie je mij niet zo snel een diepvriespizza meer kopen, maar dat is meer omdat ik daarna last heb van helse dorsten, hallo zout. Ik vind de smaak namelijk nog wel steeds lekker.
Ik heb dan ook even in de ingrediëntenlijst gekeken en eigenlijk was dit super simpel om na te maken. Ik vroeg me altijd af wat die kazige saus was die erop zat. Wat denk je? Mozzarella, haha, met wat kruiden.
Zelf een pizza bodem maken?
Dat kan natuurlijk! Met dit recept heb je amper omkijken naar je pizzabodem. Wel moet je dan even plannen want dit deeg moet een nachtje de koelkast in. Ik wilde hier gebruik maken van een Magioni bloemkool pizzabodem, maar die waren uitverkocht. Dan maar een gewone pizzabodem van de versafdeling.
Benodigdheden
Als je zelf je tomatensaus gaat maken is het fijn als je een staafmixer hebt. Het is niet verplicht, maar ik vind een gladde tomatensaus op mijn pizza altijd lekkerder dan wanneer er nog stukjes tomaat in zit.
Pizza funghi
Ingrediënten
- 1 pizzabodem
VOOR DE PIZZASAUS
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 teen knoflook
- 1/2 gesnipperde ui
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- snuf paprikapoeder
- snuf suiker (optioneel)
VOOR DE TOPPINGS
- 200 gram champignons
- 30 gram belegen geraspte kaas
- 30 gram geraspte mozzarella
- 1/4 theelepel oregano
- 1/4 theelepel peterselie
- olie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 240 graden (let op: dit is afhankelijk van je pizzabodem dus als je kant en klare koopt kijk dan even op de verpakking).
- We beginnen met het maken van de saus. Verwarm wat olie in een pannetje en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg dan de tomatenblokjes toe, de Italiaanse kruiden en de paprikapoeder. Zet een staafmixer erop om er een gladde saus van de maken. Proef even, als het te zuur is voeg dan een klein beetje suiker toe (1 theelepel) en proef weer.
- Ik vind het lekkerder om de champignons eerst even te bakken voordat ik ze op mijn pizza doe. Champignons bevatten heel veel vocht en anders komt dat allemaal vrij op je pizza. Verhit een beetje olie in een pan en bak je plakjes champignon hierin totdat ze lichtbruin zijn. Draai het vuur uit en zet even apart. Je zult zien dat na 2 minuten al het vocht vrij komt. Giet dit dan af.
- Smeer je pizzabodem in met tomatensaus, ik gebruik altijd veel want ik ben dol op tomaat. Verdeel dan de 2 geraspte kazen eroverheen, de champignons en de kruiden en bak af in de oven totdat de randjes knapperig zijn en de kaas goed is gesmolten. Op de verpakking van mijn pizzabodem stond 10 minuten, maar ik heb 'm minimaal 15 minuten gebakken voordat de randjes goed waren.
Anoniem zegt:
Dank je wel … ga de pizza maken
Anoniem zegt:
nee