Als je geen zin hebt om lang in de keuken te staan, zijn eenpansgerechten een ideale optie voor drukke dagen. Met slechts één pan kun je een heerlijke maaltijd op tafel zetten en tegelijkertijd moet je weinig afwassen. Hier zijn 3 makkelijke en heerlijke eenpansrecepten die perfect zijn voor een snelle maaltijd.

Paella met kip en chorizo

Ingrediënten:
– 1 eetlepel olijfolie
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 200g chorizo, in plakjes
– 2 kipfilets, in blokjes
– 1 rode paprika, in stukjes
– 200g rijst
– 400ml kippenbouillon
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel kurkuma
– Zout en peper naar smaak
– Verse peterselie, fijngehakt (optioneel)

Verhit de olijfolie in een pan van gietijzer en bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn. Voeg daarna de chorizo toe in de pan en bak tot deze knapperig is. Voeg dan de kip toe en bak deze tot die gaar is. Snijd de paprika in stukjes en voeg deze toe, samen met de rijst, kippenbouillon, paprikapoeder, kurkuma, zout en peper toe en roer goed door. Laat het geheel sudderen tot de rijst gaar is en de bouillon is opgenomen. Garneer tot slot met verse peterselie.

Risotto met paddenstoelen

Ingrediënten:
– 1 eetlepel boter
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 200g gemengde paddenstoelen
– 200g risottorijst
– 750ml groentebouillon
– 50g Parmezaanse kaas, geraspt
– Verse peterselie, fijngehakt
– Zout en peper naar smaak

Smelt de boter in een pan en bak de knoflook en ui tot ze zacht zijn. Snijd de paddenstoelen in plakjes en bak deze tot ze zacht zijn. Voeg dan de risottorijst toe en roer goed door. Voeg de groentebouillon steeds geleidelijk toe en blijf roeren tot de risotto gaar is. Roer de Parmezaanse kaas erdoor en breng op smaak met zout en peper. Garneer op het einde met verse peterselie.

Chili sin carne

Ingrediënten:
– 1 eetlepel olijfolie
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 rode paprika
– 1 blikje kidneybonen, uitgelekt en afgespoeld
– 1 blikje zwarte bonen, uitgelekt en afgespoeld
– 1 blikje maïs, uitgelekt
– 400g tomatenblokjes
– 1 eetlepel chilipoeder
– 1 theelepel komijn
– Zout en peper naar smaak
– Verse koriander

Verhit de olijfolie in een pan van gietijzer en bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn. Voeg de paprika in blokjes gesneden toe en bak tot deze zacht is. Lek de kidneybonen uit en spoel deze af. Voeg deze dan toe, samen met de zwarte bonen, maïs, tomatenblokjes, chilipoeder, komijn, zout en peper toe en roer goed door. Laat het geheel sudderen tot de bonen gaar zijn. Garneer tot slot met verse fijngehakte koriander.

*Dit artikel is in samenwerking met Sola.nl