Meestal, wanneer je een warme chocolademelk bestelt, krijg je opgewarme chocomel. Nu vond ik daar vroeger niets mis mee, maar wanneer je zelfgemaakte gewend bent smaakt dat toch minder.
Chocolademelk
Een belangrijk ingredient is uiteraard de chocolade. Ik maak het niet met cacao, dat vind ik zelf een stuk bitterder en minder lekker. Zorg dat je een goede kwaliteit gebruikt, zo puur als dat je zelf lekker vindt. Ik gebruik altijd een ‘donkere melk‘, niet zo super zoet als melkchocolade maar nog wel lekker romig.
Als je nog wat chocolade over houdt kan je daar mooi deze lavacakes van maken, daar ga je ook echt geen spijt van krijgen.
Kruiden
Verder gebruik ik standaard nog wat kruiden om het geheel een beetje op te vrolijken. Kaneel, zeezout en een snufje chilipoeder vind ik de lekkerste combinatie.
Warme chocolademelk
Ingrediënten
- 500 ml melk
- 50 gram chocolade
- 1/4 tl kaneel
- snuf zeezout
- snuf chilipeper
- verse slagroom
- Optioneel: steranijs en kaneel ter garnering
Instructies
- Verhit de melk in een steelpan, voeg de chocolade, kaneel, chilipeper en het zeezout toe en roer totdat de melk warm is en de chocolade gesmolten is.
- Schenk in twee bekers en serveer met een klodder verse slagroom en eventueel steranijs en/of een kaneelstokje als garnering.