Oh mijjn god jongens, dit is zo’n lekker licht gerechtje! Vroeger aten wij heel vaak vis florentine uit een pakje, je weet wel die diepvries variant. Mijn moeder vond het namelijk heerlijk! Dan maakten we er extra spinazie bij en aardappelpuree.
Florentine
Tegenwoordig eet ik bijna niets meer uit pakjes, maar het leek me een lekker en makkelijk gerechtje om zelf te maken. Dan kan je ook nog eens zelf bepalen wat voor vis je gebruikt. Ik kan me vergissen, maar volgens mij is de diepvries variant met koolvis. Ik heb hier kabeljauw gebruikt. Wel iets duurder, maar dat proef je er ook wel aan terug.
Ik heb dit gerecht zo gegeten, dus zonder nog iets van aardappelen erbij, maar een puree is hier dus ook heerlijk bij. Zo romig en smeuig, echt comfortfood.
Je kan dit recept trouwens op 2 manieren maken. Eet je lowcarb en wil je graag wat meer vetten binnenkrijgen, gebruik dan de volvette variant van alle ingrediënten. Wil je juist meer op de calorieën letten, gebruik dan de light variant van de ingrediënten. Zo kan je dit gerecht perfect laten aansluiten op je eigen dieet.
Vis florentine
Ingrediënten
- 2 stukken kabeljauw
- 1 el boter
- 1 el olijfolie
- 1 rode paprika, in blokjes gesneden
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 400 gram spinazie
- 50 gram roomkaas
- 100 ml kookroom
- 3 el parmezaanse kaas, geraspt
- peper en zout
Instructies
- verhit in een koekenpan de helft van de boter en de olijfolie (met de andere helft gaan we straks de kabeljauw bakken). Fruit hierin de paprika en knoflook totdat de paprika zacht is.
- Voeg de spinazie toe en een snuf zout, bak totdat de spinazie geslonken is.
- Voeg de roomkaas, kookroom en parmezaanse kaas toe en roer door totdat de kaas gesmolten is.
- Verhit in een andere pan de overige boter en olijfolie. breng de kabeljauw op smaak met peper en zout en bak aan beide kanten totdat de vis net gaar is. Dit was bij mij ongeveer 4 minuten aan beide kanten.
- Verdeel je spinazie mengsel over 2 borden en leg je vis daar dan weer op. Dien direct op.
Anoniem zegt:
Er staat volle melk in het recept en kookroom in de beschrijving?
foodfromclaudnine zegt:
Oh dat komt denk ik omdat ik het allebei gebruik, afhankelijk van wat ik in huis heb:) zal het aanpassen naar overal kookroom! Dankjewel!
Roos zegt:
Met welke groente kan je het beste de paprika vervangen?
foodfromclaudnine zegt:
Hi Roos,
Lastig, kan zo snel niets verzinnen dat dezelfde bite en een lichtzoete smaak heeft. Tomaat kan qua smaak goed, wordt wel zacht natuurlijk. Je kunt het ook weglaten en meer spinazie gebruiken.
groetjes!
Kathleen zegt:
Super lekker gerechtje.
Ik heb een klein beetje aangepast :
Puree onderaan, wat garnalen erop, daarna jouw recept erboven.
Kan bij mijn favorieten, dank je
Chris zegt:
Mega lekker!