Vegan pittige udon noodles met champignons

Vegan pittige udon noodles met champignons

Mijn nieuwe verslaving is pittige udon noodles, zo vind ik deze dandan noodles fantastisch maar wilde ik nu iets vegan maken.

Udon noodles

Deze kun je gewoon in de supermarkt kopen. Ik vind deze heel lekker omdat ze wat dikker zijn en een goeie bite hebben, maar je kunt eigenlijk elke soort noodle voor dit gerecht gebruiken.

Mocht je graag een gerecht willen dat hier op lijkt, maar dan niet vegan, probeer deze noodles met garnalen dan eens. Hier gaat gekarameliseerde kool doorheen en is ook fantastisch. Met dat gerecht ben je wel iets langer bezig, dit is in 15 minuten klaar.

Chili olie

Je kunt heel makkelijk zelf chili olie maken, maar als je daar geen zin in hebt kun je een potje in de supermarkt of de toko kopen. Eerst was het alleen te koop bij de toko, maar een paar weken geleden viel het me op dat het ook opeens bij de AH te krijgen was.

Vegan pittige udon noodles met champignons

Vegan pittige udon noodles met champignons
Bereidingstijd15 min
Totale tijd15 min
Porties: 2

Ingrediënten

  • 150 gram udon noodles
  • scheutje zonnebloemolie
  • 250 gram champignons
  • 1 tl gember, geraspt
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 30 ml sojasaus
  • 30 ml zoete ketjap
  • 1 el chili olie (of meer als je van pittiger houdt)
  • 1 el sesamolie
  • sesamzaadjes

Instructies

  • Bereid de udon noodles zoals op de verpakking staat.
  • Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de champignons tot bruin en al het vocht eruit is.
  • Voeg de gember en knoflook toe en bak mee. Voeg de noodles toe, de sojasaus, ketjap, chili olie en meng door.
  • Zet het vuur uit en voeg als laatste de sesamolie toe en meng.
  • Verdeel over 2 borden en garneer met sesamzaadjes. Dien direct op.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

nl_NLDutch