Wie houdt er niet van? Het kan bijna overal wel bij en op en hoe fijn is het als je zelf, heel snel, mayo kan maken?
Makkelijk en snel
Dit recept heeft me geregeld uit de brand geholpen als ik aan het koken was en erachter kwam dat we geen mayo meer in huis hebben. Dus ja, ik koop nog geregeld kant en klaar, maar dat komt omdat dat nog net iets makkelijker is dan zelf maken.
Gewone mayonaise
Voor de standaard variant volg je onderstaand recept. Wil je truffelmayonaise? Voeg dan nog wat truffel olie of tapenade toe. Wil je aioli? Voeg dan wat knoflook toe. Of wat dacht je va wasabi mayo, heerljk op een pizza met tonijn. Handig, toch? Dat je met dit basisrecepten zoveel kanten op kan.
(Truffel)Mayonaise
Een heerlijke zelfgemaakte mayonaise die in 1 minuut klaar is.
Porties: 8
Ingrediënten
- 1 ei
- 2 tl witte wijnazijn
- 250 ml milde olie
- optioneel: truffelolie/knoflook
Instructies
- Doe in een langwerpige kom (zodat je staafmixer er precies in past en niet teveel ruimte over laat aan de zijkanten) het ei, de witte wijn azijn en de olie.
- Zet je staafmixer erin en zet aan. Wacht nu totdat er een mayo structuur ontstaat een trek dan heel langzaam omhoog.
- Nu heb je een standaard mayonaise. Voeg naar wens truffelolie of knoflook toe.