Sinds ik aan het bakken met voor mijn tweede kookboek ben ik verslaafd aan cookies en deze triple chocolat chip cookies zijn echt amazing.

Triple chocolate chip cookies

Ik gebruik cacao door het deeg heen en heb witte chocolade en melkchocolade choco chips toegevoegd. Die chips zijn trouwens te koop bij de Jumbo, echt ideaal, maar je kunt ook een reep chocolade kopen en die fijn hakken. Ik vond zelf de combi van de diepe smaak van de cacao erg fijn samen met de choco chips, maar ben je sowieso meer een pure chocolade fan dan kun je enkel puur toevoegen.

triple chocolat chip cookies

Deeg

Belangrijk is wel dat je het deeg lang genoeg laat afkoelen. Dit zorgt ervoor dat de koeken lekker dik blijven na het bakken. Als het deeg te warm is lopen de cookies teveel uit en krijg je platte koeken. Houd minimaal 4 uur aan, maar helemaal handig is het als je het deeg in de avond maakt en dan lekker een nachtje in de koelkast laat.

triple chocolat chip cookies

Flaky zeezout

Strooi er na het bakken wat flaky zeezout overheen, zout en chocolade gaat heerlijk samen, en laat dan helemaal afkoelen. Eerst 5 a 10 minuten op de bakplaat, daarna kan je ze voorzichtig verplaatsen naar een afkoelrek en kan je door met de volgende batch cookies.

Triple chocolat chip cookies

Triple chocolat chip cookies
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd45 minuten
Porties: 10

Ingrediënten

  • 115 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
  • 100 gram kristalsuiker
  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 ei
  • 3 gram vanille extract
  • 125 gram tarwebloem
  • 50 gram cacao
  • 10 gram bakpoeder
  • 100 gram witte chocolade, fijngehakt
  • 100 gram melkchocolade chips

Instructies

  • Klop de boter met de twee suikers op tot luchtig, schraap indien nodig de zijkanten naar beneden.
  • Voeg het ei en de vanille toe en klop door tot goed gemengd.
  • Voeg de bloem, de cacao en de bakpoeder en meng tot alles net gecombineerd is. Voeg als laatste de witte choco en de chocolate chips toe en meng kort.
  • Dek dit af en laat minimaal 4 uur in de koelkast afkoelen, een nacht is nog beter.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Verdeel het deeg in 10 porties, maak bollen (druk niet plat) en bak per 5 (houd genoeg ruimte over tussen de cookies) in de oven voor 12 minuten. Laat 10 minuten afkoelen en laat dan verder afkoelen op een afkoelrek.
  • Je kunt de koeken 2 a 3 dagen in een luchtdichte verpakking bewaren.