Triple chocolat chip cookies
Triple chocolat chip cookies
Bereidingstijd15 minuten min
Totale tijd45 minuten min
Gang: Tussendoortje
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: triple chocolate chip
Servings: 10
- 115 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
- 100 gram kristalsuiker
- 100 gram lichtbruine basterdsuiker
- 1 ei
- 3 gram vanille extract
- 125 gram tarwebloem
- 50 gram cacao
- 10 gram bakpoeder
- 100 gram witte chocolade, fijngehakt
- 100 gram melkchocolade chips
Klop de boter met de twee suikers op tot luchtig, schraap indien nodig de zijkanten naar beneden.
Voeg het ei en de vanille toe en klop door tot goed gemengd.
Voeg de bloem, de cacao en de bakpoeder en meng tot alles net gecombineerd is. Voeg als laatste de witte choco en de chocolate chips toe en meng kort.
Dek dit af en laat minimaal 4 uur in de koelkast afkoelen, een nacht is nog beter.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Verdeel het deeg in 10 porties, maak bollen (druk niet plat) en bak per 5 (houd genoeg ruimte over tussen de cookies) in de oven voor 12 minuten. Laat 10 minuten afkoelen en laat dan verder afkoelen op een afkoelrek.
Je kunt de koeken 2 a 3 dagen in een luchtdichte verpakking bewaren.