Dit is wel een gevalletje van fusion, tonijn tataki tostada. Een heerlijk gerecht, relatief gezond (tenminste, zo besloten Bart en ik) en super lekker.

Tonijn tataki tostada

Het is dus een combi van 2 gerechten. Tonijn tataki, een kort gebakken tonijn dat van binnen nog helemaal rauw is, en tostada. Een gebakken/gefrituurde tortilla.

Voor mijn tonijn heb ik furikake gebruikt, je kunt dit kopen bij de toko of een online shop, maar je kunt ook een snel mengsel van zwart/wit sesamzaad, zeewier (nori) en zeezout maken. In sommige mengsels zitten bonitovlokken, dit zorgt voor een sterke umami smaak, maar ook dit is los wat lastiger aan te komen en niet handig als je dit last minute wil maken. Ik heb dit dus weggelaten.

Ook kan je tostada’s kopen, maar where’s the fun in that. Ik heb zelf tortilla’s gefrituurd. Wil je een gezondere versie, dan kan je de tortilla’s licht aan beide kanten insmeren met wat zonnebloemolie en op 200 graden in de oven bakken tot goudbruin en krokant.

Verder

Verder is het een super simpel gerecht. Ik heb een mengsel van witte kool en avocado gebruikt als basis en gegarneerd met koriander en wasabi mayonaise. Ook hier heb ik kant en klare wasabi mayo gebruikt. Je kunt Japanse mayo kopen en mengen met wasabi pasta.

P.S.

Hou je van tonijn tataki, maar wil je liever een lowcarb gerecht, neem dan een kijkje bij deze salade.

tonijn tataki tostada
Pin recept
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Tonijn tataki tostada

Tonijn tataki tostada
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd18 minuten
Porties: 4 stuks

Ingrediënten

  • zonnebloemolie
  • 2 tonijn steaks a 230 gram
  • 3 el furikake (of 1 el wit sesamzaad, 1 zwart sesamzaad, 1 el fijngemalen zeewier en een snuf zeezout)
  • 4 kleine tortilla's
  • 50 gram witte kool, fijn gesneden
  • 1 avocado, in blokjes gesneden
  • verse koriander
  • wasabi mayonaise

Instructies

  • Verhit wat olie in een koekenpan. Haal de tonijn door de furikake zodat ze helemaal bedekt zijn. Bak 30 seconden aan beide kanten in een hete koekenpan. Haal uit de pan en laat rusten.
  • Veeg de pan schoon, verhit nu een flinke laag olie in de pan en bak de tortilla's per keer tot aan beide kanten goudbruin. Laat uitlekken op wat keukenpapier.
  • Meng de witten kool en de avocado. Snij de tonijn in plakjes.
  • Verdeel de avocado/kool over de tostada's. Verdeel de tonijn hieroverheen. Garneer met verse koriander en wasabi mayonause en eventueel nog wat overgebleven furikake.
  • Serveer direct.