Oh jongens, dit recept is zo makkelijk dat ik het eigenlijk geen recept durf te noemen! Het is werkelijk waar in 10 minuten gemaakt, je hoeft alleen de tonijn heel kort even aan te bakken, en dat is het!
Tonijn tataki
Een hele belangrijke bij dit recept is de kwaliteit van je tonijn. Ik adviseer echt om naar de visboer te gaan. Ja, het is prijzig, maar goede kwaliteit tonijn maakt dit gerecht. Ook bak je de tonijn maar heel kort dus je wil sashimi kwaliteit tonijn hebben. Wist je dat tonijn tataki ook heel lekker is met salsa en pesto?
Dressing
De tonijn maakt dit gerecht, maar de dressig maakt het af! En ook dat is super simpel. Sojasaus, gember en wat witte wijn azijn.
Tonijn tataki salade
Tonijn tataki salade
Porties: 2
Ingrediënten
- 1 dikke tonijnfilet (liever een dikke plak zodat de binnenkant goed rauw blijft)
- 10 gram wit sesamzaad
- 10 gram zwart sesamzaad
- 75 gram veldsla
- 2 sprieten bosui, fijngesneden
- 1 avocado, in blokjes gesneden
- 4 el sojasaus
- 1 tl witte wijnazijn
- 1/2 tl gember
- peper en zout
- zonnebloemolie om in te bakken
Instructies
- Verwarm wat olie in een koekenpan totdat er rook vanaf komt. Je wil dat de pan heel heet is.
- Doe de sesamzaadjes op een bord. Dep de tonijn droog en breng op smaak met peper en zout. Haal dan door de sesamzaad totdat de hele tonijn bedekt is.
- Bak kort aan beide kanten aan. Haal uit de pan en laat even rusten.
- Meng de veldsla met de avocado en bosui. Maak de dressing door de sojasaus, witte wijnazijn en gember te mengen. Snij de tonijn in plakjes en leg op de salade.
- Dien op met de dressing apart, dan kunnen mensen zelf bepalen hoeveel ze toevoegen.