Een van de weinige platformen waar ik niet op zit, dus deze TikTok ramen is geloof ik al een tijdje trending. Hier komt spuit 11 dus, maar wel met een kleine twist.

TikTok ramen

Je gebruikt hier dus instant ramen, specifiek deze. De kruiden doe je samen met knoflook, bosui en sesamzaad in een kom, dan giet je er hete zonnebloemolie overheen en meng. Dat is alles! Echt een kwestie van 5 minuten.

Heerlijk voor wanneer je een keer met iets anders wil lunchen. Mijn noodles waren trouwens helemaal gebroken, dus ik heb hier andere soort noodles gebruikt, maar het idee is hetzelfde!

Ramen eggs

Om het toch nog een beetje fancy te maken heb ik, in plaats van een gebakken ei toe te voegen, ramen eggs gemaakt. Dit zijn zachtgekookte eieren, 6 minuten, die direct afgekoeld zijn in een ijsbad of heel koud water. Vervolgens hebben ze liggen marineren in een badje van sojasaus en mirin (rijstwijn). Je kunt ze al eten na een uur, maar het is natuurlijk het lekkerst om een nachtje te laten marineren. Je kunt, als je tijdnood hebt, ook gewoon de standaard gebakken ei toevoegen natuurlijk.

Ik ben dol op noodles, dus er staan veel recepten op mijn site. Wat dacht je van deze noodles met biefstuk?

Chili olie TikTok ramen met ‘ramen eggs’.

Chili olie TikTok ramen met 'ramen eggs'.
Bereidingstijd10 minuten
Totale tijd10 minuten
Porties: 1

Ingrediënten

  • 1 pak Nongshim Shin ramyun (instant ramen noodles)
  • 1 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 tl sesamzaad
  • 1 bosui, in ringen gesneden
  • 3 el zonnebloemolie

Voor de ramen eggs

  • 4 eieren, op kamertemperatuur
  • 4 el sojasaus
  • 3 el mirin
  • 150 ml water

Instructies

  • Kook water en voeg, wanneer het water kookt, de eieren toe. Kook precies 6 minuten, giet af en koel de eieren goed af met ijskoud water.
  • Meng intussen de sojasaus, mirin en het water. Pel de eieren wanneer ze helemaal afgekoeld zijn voorzichtig, ze zijn dus erg zacht, en voeg aan de marinade toe. Leg er wat keukenpapier op zodat ze onder blijven staan. Laat minimaal een uur marineren in de koelkast, maar het liefst een nacht.
  • Verhit voor de noodles een pan water en kook de ramen zoals op de verpakking staat.
  • Verhit in een steelpan de zonnebloemolie.
  • Voeg aan een kom de kruiden van de ramen toe samen met de knoflook, sesamzaad en bosui. Voeg de kokend hete olie toe en meng voorzichtig, dit is nu je chili olie.
  • Voeg de ramen noodles toe en meng. Serveer met je ramen ei, of wanneer je daar geen zin in hebt of tijd voor hebt een gebakken ei, en als garnering eventueel extra bosui en sesamzaad. Dien direct op.
  • P.S. de ramen eieren kan je tot 3 dagen in de koelkast bewaren, daarom maak ik er liever wat extra.