Kook water en voeg, wanneer het water kookt, de eieren toe. Kook precies 6 minuten, giet af en koel de eieren goed af met ijskoud water.
Meng intussen de sojasaus, mirin en het water. Pel de eieren wanneer ze helemaal afgekoeld zijn voorzichtig, ze zijn dus erg zacht, en voeg aan de marinade toe. Leg er wat keukenpapier op zodat ze onder blijven staan. Laat minimaal een uur marineren in de koelkast, maar het liefst een nacht.
Verhit voor de noodles een pan water en kook de ramen zoals op de verpakking staat.
Verhit in een steelpan de zonnebloemolie.
Voeg aan een kom de kruiden van de ramen toe samen met de knoflook, sesamzaad en bosui. Voeg de kokend hete olie toe en meng voorzichtig, dit is nu je chili olie.
Voeg de ramen noodles toe en meng. Serveer met je ramen ei, of wanneer je daar geen zin in hebt of tijd voor hebt een gebakken ei, en als garnering eventueel extra bosui en sesamzaad. Dien direct op.
P.S. de ramen eieren kan je tot 3 dagen in de koelkast bewaren, daarom maak ik er liever wat extra.