Ik ben dol op deze combinatie, dus speciaal voor veganuary heb ik een favoriet recept, tagliatelle met truffelen paddenstoelen, plantaardig gemaakt.

Boursin plant-based

En dit recept plantaardig maken gaat super makkelijk, want ik heb Boursin plant-based gebruikt. Wist je trouwens al dat Boursin plant-based gekozen product van het Jaar 2023 heeft gewonnen? Het fijne van dit soort producten is dat je zonder er al teveel over na hoeven te denken je een heerlijk gerecht op tafel kan zetten.

Ik bedoel, als je naar mijn site kijkt dan weet je dat ik niet vegan ben, maar vrienden van mij wel. Als zij kwamen eten zat ik toch een beetje met m’n handen in het haar want zuivel is voor mij zo’n belangrijk ingrediënt. Nu kan ik iets maken waarvan ik weet dat het heerlijk is én het is geschikt voor iedereen.

Truffel

Ik heb voor de truffel in dit gerecht voor een combinatie gekozen van truffelolie en als garnering zwarte truffel, maar enkel de truffelolie is voor de smaak al genoeg!

Paddenstoelen

Hier heb ik gekozen voor een paddenstoelen mix, maar je kunt ook champignons gebruiken. Het belangrijkste hier is dat je ze goed bakt. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de champignons op halfhoog vuur tot diep bruin. Het kan zijn dat er veel vocht vrij komt eerst, maar bak gewoon door tot dat is verdampt en daarna beginnen ze snel te verkleuren.

Tagliatelle met truffel en paddenstoelen
Pin recept
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Tagliatelle met truffel en paddenstoelen

Tagliatelle met truffel en paddenstoelen
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd30 minuten
Porties: 2

Ingrediënten

  • 150 gram tagliatelle
  • 1 el olie
  • 250 gram gemengde paddenstoelen
  • Takje rozemarijn
  • 2 el Boursin plant-based
  • 1 el truffelolie
  • Optioneel: geschaafde zwarte truffel
  • Peper en zout

Instructies

  • Kook de tagliatelle zoals op de verpakking vermeld ingezouten water al dente. Houd het pastawater achter de hand
  • Verhit in de tussentijd de olie in een koekenpan en bak de paddenstoelen tot diepbruin. Breng op smaak met peper en zout en haal uit de pan.
  • Voeg de Boursin toe aan de pan en een juslepel pasta water. Het kan zijn dat je zo meer pastawater nodig hebt.
  • Roer door tot je een gladde saus hebt, voeg dan de tagliatelle en 2/3 van de paddenstoelen toe en meng. Breng op smaak met peperen zout. Is de saus te dik, voeg dan wat extra pastawater toe.
  • Verdeel de pasta over 2 borden en besprenkel de truffelolie erover. Garneer met de rest van de paddenstoelen en optioneel wat zwarte truffel. Dien direct op.

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Boursin