Samenwerking

Door Optimel werd ik uitgedaagd om iets met hun speculaas yoghurt 0% te maken en het eerste waar ik aan dacht was een yoghurtcake. Cake met yoghurt is namelijk heel erg ‘moist’. Sowieso ben ik dol op speculaas dus een speculaascake leek me heerlijk

Chai peren

Peren ben ik dol, maar eet ik eigenlijk nooit. Ik vind het echt een fruittype waarvan ik elke keer denk ‘dat moet ik vaker eten’ en daarna keihard weer vergeet. Wanneer ik wel peer eet is dat vaak gepocheerd in chai thee. Dat is heerlijk samen met yoghurt en granola, maar dus ook in deze cake.

speculaas yoghurt met chai peren

Speculaas yoghurt met chai peren

Cake gemaakt met speculaas yoghurt met peren in chai thee gepocheerd
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd1 uur 30 minuten
Porties: 12

Ingrediënten

  • 3 peren
  • 300 gram Optimel speculaas yoghurt 0%
  • 100 gram boter
  • 3 eieren
  • 180 gram lichtbruine suiker
  • 1 el kaneel
  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 zakje chai thee

Instructies

  • Verhit een pan met water met het zakje chai thee. Schil de peren en pocheer ze ongeveer een half uur in de chai thee.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Klop de boter en suiker tot een romige massa, voeg de eieren toe klop door totdat deze zijn opgenomen in het beslag. Voeg dan het bakmeel, de kaneel en de yoghurt toe en meng totdat je een dik beslag hebt.
  • Beleg een cakeblik met bakpapier en vul een klein laagje met beslag. Zet je peren in het cakeblik, druk een beetje aan zodat ze stevig staan en verdeel dan de rest van het beslag tussen en over de peren.
  • Bak 45 a 60 minuten, totdat je een sateprikker schoon uit de cake kan halen.
  • Laat afkoelen en snij dan in plakken.