snelle granola

Snelle granola

Ik vind granola heel erg lekker als ie nog een beetje warm is. Deze granola kan je elke dag vers maken want het is een super snel recept! Je bakt het namelijk in de pan in plaats van in de oven. Dat betekent dat je binnen 10 minuten een verse granola op tafel hebt staan!

Granola; lekker veelzijdig

Granola is zo fijn want je kan er letterlijk alles in doen wat je nog in huis hebt liggen of waar je trek in hebt. Ik heb altijd nog wel iets van gemengde noten, kokos, lijnzaad en havermout. Je kan er ook een lowcarb versie van maken door de havermout weg te laten. Ik zou dan alleen iets voorzichtiger zijn met opscheppen want noten en kokos tikt lekker aan qua calorieën.

Zelf vind ik het heel lekker met yoghurt en fruit. Zeker als de granola nog lekker warm is zoals hier met perzik.

Mealprep

Je kan natuurlijk wel een hele lading maken om dat mee te nemen naar werk bijvoorbeeld. Het dan maken in de oven is een goed idee, dan kan je veel meer tegelijkertijd maken.

Op gevoel

Dit recept is dus erg afhankelijk van hoeveel je wil maken, wil je 1 of 2 porties maken of voor de hele week? Ik hou hier een portie aan voor 1 a 2 keer, mocht je meer willen maken verdubbel dan gewoon de ingrediënten.

Snelle granola

Huisgemaakt granola in een mum klaar!
Bereidingstijd10 min
Totale tijd10 min
Porties: 1

Ingrediënten

  • 30 gram havermout
  • handje gemengde noten
  • handje kokossnippers
  • 1 el lijnzaad
  • 1 el olie
  • 1 tl vanille essence
  • 1 tl kaneel
  • optioneel: honing

Instructies

  • Verhit de olie in een koekenpan. Voeg dan alle ingredienten (behalve de honing als je dit wil toevoegen) toe en roer door totdat alles mooi bruin gekleurd is en lekker ruikt.
  • Als je honing wil toevoegen schuif dan de granola opzij en giet de honing in de pan. Het gaat direct lekker borrelen. Roer nu de granola hierdoorheen. Zet het vuur uit en laat een klein beetje afkoelen, dat wordt het extra knapperig. Serveer met melk of yoghurt.
4.3/5 (6 Reviews)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

nl_NLDutch
en_USEnglish nl_NLDutch