Ik ben een zeikerd als het op granola aankomt want heel vaak zitten er krenten, rozijnen of ander gedroogd fruit in en er zijn weinig dingen die ik niet lust maar dat is er een van. Dus zelf maken is dan de beste oplossing!
Granola
Granola is zo fijn want je kan er letterlijk alles in doen wat je nog in huis hebt liggen of waar je trek in hebt. Ik kies het meest voor havermout of havervlokken en noten. Dit bak ik dan in de oven en als het is afgekoeld doe ik er geroosterde kokosvlokken en chocolade bij. De reden dat ik geroosterde kokos er later pas bij doe en niet kokos meebak in de oven is omdat kokos best delicaat is en niet zo lang hoeft te bakken. Je kunt ervoor kiezen om het op het einde erbij te doen in de oven, maar ik vind het fijner om de kokos even snel te bakken in een koekenpan.
Granola
Ingrediënten
- 200 gram havermout
- 100 gram amandelen, grof gehakt
- 3 el olie
- 3 el honing
- 50 gram geroosterde kokosvlokken
- 100 gram chocolade, grof gehakt
Instructies
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Meng de havermout, amandelen, olie en honing op een bakplaat en bak 20 minuten af. Hussel halverwege eens door.
- Laat afkoelen en meng dan de kokosvlokken en chocolade erdoorheen. Bewaar in een pot.
Kathleen zegt:
Hallo.
Heel veel lekkere recepten vind ik hier.
De granola al enkele keren gemaakt. Heerlijk.
Je andere recepten ga ik snel uitproberen.
Dankjewel !
foodfromclaudnine zegt:
Hi Kathleen, wat leuk om te horen! Dankjewel voor het doorgeven 🙂