spaghetti pompoen

Spaghetti pompoen ‘pasta’ pesto

Een van mijn favoriete maaltijden is pasta pesto maar hier zit bijna geen groenten doorheen dus heb ik mijn favo recept gecombineerd met een groente die nog niet super bekend is.

De spaghetti pompoen is dus gewoon een pompoen maar de binnenkant zijn sliertjes die je kan lostrekken. Je moet niet denken dat het naar pasta smaakt, maar de structuur is wel heel fijn.

Net als met alle soorten pompoen kan je het beste met een vork de pompoen inprikken daar waar je ‘m wil snijden en dan een minuut in de magnetron doen. Dan kan je opeens relatief makkelijk de pompoen door midden snijden.

Spaghetti pompoen ‘pasta’ pesto

Spaghetti pompoen alla pasta pesto
Bereidingstijd1 uur
Totale tijd1 uur
Porties: 2

Ingrediënten

  • 1 spaghetti pompoen
  • scheutje olijfolie
  • 2 el pesto
  • 2 tl creme fraiche
  • peper, zout en cayennepeper
  • geraspte belegen kaas en mozzarella
  • gebakken spekjes (optioneel)

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snij de spaghetti pompoen door midden (om makkelijk door te kunnen snijden doe je de pompoen eerst een minuut in de magnetron, haal de pitten weg, smeer in met een beetje olie en bak dan 40 minuten met de opengesneden kant naar beneden in de oven.
  • Haal de pompoen uit de oven en trek met een vork de draadjes los. Voeg een eetlepel pesto en een theelepel creme fraiche per halve pompoen toe en meng (voeg nu ook de spekjes toe als je dat wil). Breng op smaak met peper, zout en chilipeper (en proef..zonder spekjes moet je wat extra zout toevoegen).
  • Strooi geraspte belegen kaas en geraspte mozzarella over de pompoen en zet nog even terug in de oven totdat de bovenkant mooi goudbruin is.
  • Dien direct op.
3.6/5 (5 Reviews)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.