Ik hou van alle soorten pasta, maar een pasta met tomaat vind ik echt heel lekker. Enter de spaghetti pomodoro met chorizo. Voor dit recept heb ik geroosterde tomaat gebruikt. Dat zorgt direct voor een intense smaak zonder dat je daar teveel moeite voor moet doen.

Spaghetti pomodoro met chorizo

Het roosteren van de tomaten duurt even, al is dat ook nog maar 25 minuten, maar daarna is je gerecht super snel klaar. De saus is een mengsel van de geroosterde tomaat, ui en knoflook en daarna gemengd met wat room, een beetje pastawater, wat parmezaanse kaas en dat is het. Bij de spaghetti heb ik stracciatella kaas (niet te verwarren met het ijs) geserveerd. Wat is dat? Dat is de romige binnenkant van een burrata. No worries, het is gewoon te koop in de supermarkt (sowieso de AH). Je kunt ook burrata gebruiken als je geen stracciatella kan vinden.

Ook een liefhebber van pasta met tomaat? Probeer dan eens deze romige versie met mascarpone.

Chorizo

Ik heb dit gerecht 1x gemaakt met chorizo en dit geeft een heerlijke rokerige smaak aan de pasta, maar ik heb het ook een keer gemaakt zonder chorizo en dat was ook heel lekker!

Spaghetti pomodoro
Pin recept
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Spaghetti pomodoro met chorizo

Spaghetti pomodoro met chorizo
Bereidingstijd45 minuten
Totale tijd45 minuten
Porties: 2

Ingrediënten

  • 500 gram tros tomaten
  • 1 ui, zonder schil
  • 3 tenen knoflook, met schil
  • 1 el olijfolie
  • takje basilicum, alleen de blaadjes
  • 200 gram spaghetti
  • 100 gram chorizo, in kleine blokjes gesneden
  • 1 el tomatenpuree
  • 50 ml kookroom/slagroom
  • 30 gram fijngeraspte parmezaanse kaas
  • peper en zout
  • stracciatella of burrata

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden. Meng de tomaat met de ui, knoflook en olijfolie en breng op smaak met een snuf peper en zout. Rooster de groenten 20 a 25 minuten.
  • Haal de knoflook uit het schilletje en pureer samen met de tomaat en ui in een foodprocessor tot een gladde saus. Voeg de basilicum toe en pulseer een paar keer om dat fijn te hakken.
  • Kook de spaghetti intussen in gezouten water al dente.
  • Bak in een koekenpan de chorizo tot deze knapperig is. Voeg de tomatenpuree toe en bak een minuut of twee mee. Voeg de tomatensaus toe en laat dit een paar minuten pruttelen om de saus in te koken.
  • Voeg de room, een kleine juslepel pastawater en de parmezaan toe, roer door tot de kaas gesmolten is. Breng op smaak met peper en zout.
  • Haal van het vuur, voeg de spaghetti toe en meng door. De saus dikt nog wat in wanneer het afkoelt.
  • Serveer met stracciatella of burrata.

Notities

T