Spaghetti pomodoro met chorizo
Spaghetti pomodoro met chorizo
Bereidingstijd45 minuten min
Totale tijd45 minuten min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Spaghetti pomodoro
Servings: 2
- 500 gram tros tomaten
- 1 ui, zonder schil
- 3 tenen knoflook, met schil
- 1 el olijfolie
- takje basilicum, alleen de blaadjes
- 200 gram spaghetti
- 100 gram chorizo, in kleine blokjes gesneden
- 1 el tomatenpuree
- 50 ml kookroom/slagroom
- 30 gram fijngeraspte parmezaanse kaas
- peper en zout
- stracciatella of burrata
Verwarm de oven voor op 220 graden. Meng de tomaat met de ui, knoflook en olijfolie en breng op smaak met een snuf peper en zout. Rooster de groenten 20 a 25 minuten.
Haal de knoflook uit het schilletje en pureer samen met de tomaat en ui in een foodprocessor tot een gladde saus. Voeg de basilicum toe en pulseer een paar keer om dat fijn te hakken.
Kook de spaghetti intussen in gezouten water al dente.
Bak in een koekenpan de chorizo tot deze knapperig is. Voeg de tomatenpuree toe en bak een minuut of twee mee. Voeg de tomatensaus toe en laat dit een paar minuten pruttelen om de saus in te koken.
Voeg de room, een kleine juslepel pastawater en de parmezaan toe, roer door tot de kaas gesmolten is. Breng op smaak met peper en zout.
Haal van het vuur, voeg de spaghetti toe en meng door. De saus dikt nog wat in wanneer het afkoelt.
Serveer met stracciatella of burrata.