Ik ben altijd heel blij als het mosselseizoen weer is begonnen want ik ben er dol op. Mosselen zijn super makkelijk om te bereiden, snel klaar en veelzijdig. Een favoriet recept is spaghetti met mosselen, dit vind ik echt een heerlijke zomerse maaltijd.

Terwijl de pasta kookt maak je snel de saus, spoel je de mosselen af en gooi je eventuele mosselen die kapot zijn of open blijven staan weg. Dan stoom je de mosselen nog een paar minuten in de pastasaus, meng je de spaghetti door de saus heen en klaar ben je alweer. Een restaurantwaardig gerecht in je eigen huis.

Spaghetti met mosselen

Spaghetti met mosselen
Bereidingstijd18 minuten
Servings: 2

Ingrediënten

  • 150 gram spaghetti
  • 2 el olijfolie
  • 1 rode chilipeper, in ringen gesneden
  • 2 tenen knoflook, in plakjes gesneden
  • 250 gram cherrytomaten, gehalveerd
  • Een scheutje witte wijn, ong 50 ml
  • 1 kilo Zeeuwse mosselen, afgespoeld en gecontroleerd
  • 5 gram peterselie, fijn gehakt

Instructies

  • Kook de spaghetti in gezouten water al dente.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan waar je ook een deksel voor hebt. Bak de knoflook en chili aan tot de knoflook licht begint te verkleuren. Voeg dan de cherrytomaten toe en bak deze mee tot ze zacht beginnen te worden, breng de saus hier op smaak met zout.
  • Voeg dan de wijn toe, roer door en laat dit verdampen.
  • Voeg de mosselen toe, hussel door, en laat met deksel op de pan 3-4 minuten stomen tot de mosselen gaar zijn en open staan.
  • Meng de peterselie en gekookte spaghetti door de saus en de mosselen heen. Dien op samen met wat stokbrood.
  • Tip: Wil je geen alcohol gebruiken, dan kan je dit weglaten.

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Mosselen zo uit Zeeland. Dol op mosselen en wil je meer recepten proberen, wacht dacht je van deze orzo met chorizo en mosselen.