Ga terug
–+ servings

Spaghetti met mosselen

Spaghetti met mosselen
Bereidingstijd18 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Spaghetti met mosselen
Servings: 2

Ingrediënten

  • 150 gram spaghetti
  • 2 el olijfolie
  • 1 rode chilipeper, in ringen gesneden
  • 2 tenen knoflook, in plakjes gesneden
  • 250 gram cherrytomaten, gehalveerd
  • Een scheutje witte wijn, ong 50 ml
  • 1 kilo Zeeuwse mosselen, afgespoeld en gecontroleerd
  • 5 gram peterselie, fijn gehakt

Instructies

  • Kook de spaghetti in gezouten water al dente.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan waar je ook een deksel voor hebt. Bak de knoflook en chili aan tot de knoflook licht begint te verkleuren. Voeg dan de cherrytomaten toe en bak deze mee tot ze zacht beginnen te worden, breng de saus hier op smaak met zout.
  • Voeg dan de wijn toe, roer door en laat dit verdampen.
  • Voeg de mosselen toe, hussel door, en laat met deksel op de pan 3-4 minuten stomen tot de mosselen gaar zijn en open staan.
  • Meng de peterselie en gekookte spaghetti door de saus en de mosselen heen. Dien op samen met wat stokbrood.
  • Tip: Wil je geen alcohol gebruiken, dan kan je dit weglaten.