Ik heb al een paar dagen geen pasta recept gepost dus het is weer tijd ervoor. Spaghetti met kabeljauw in een witte wijnsaus. Dit gerecht is super simpel om te maken, lekker fris en licht. Ideaal voor die lente en zomerdagen die er hopelijk weer aan zitten te komen.

Spaghetti met kabeljauw in witte wijnsaus

Het recept is eigenlijk een beetje een pasta variant van dit gerecht met rijst alleen heb ik hier courgette door de pasta gedaan en geen sriracha toegevoegd maar chili peper.

In dit gerecht is het helaas niet optimaal om de witte wijn te vervangen, het kan wel door bijvoorbeeld bouillon. Maar dan mis je toch wel echt een belangrijke smaakmaker.

Snel en makkelijk

Het is dus een super snel gerecht om te maken, het langste duurt het om de pasta te koken en de rest doe je in de tussentijd. De kabeljauw bak je als eerste, tot deze gaar is. Vind je dat lastig inschatten? Kabeljauw is gaar wanneer het opbreekt in grove flakes als je de vis indrukt. Bak je veel langer dan dat, dan wordt de vis te zacht en krijg je meer een papje. Dat wil je natuurlijk niet, dus hou het in de gaten.

Spaghetti met kabeljauw in ewitte wijnsaus
Pin recept
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Spaghetti met kabeljauw in witte wijnsaus

Spaghetti met kabeljauw in witte wijnsaus
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd20 minuten

Ingrediënten

  • 150 gram spaghetti
  • 2 el boter
  • 1 kabeljauw filet
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1/2 chilipeper, fijngehakt
  • 1 courgette, geraspt
  • 100 ml witte wijn
  • peper en zout
  • 10 gram verse peterselie, fijngehakt

Instructies

  • Kook de spaghetti zoals op de verpakking vermeld in gezouten water al dente.
  • Breng de kabeljauw op smaak met peper en zout. Verhit 1 el boter in een koekenpan en bak de kabeljauw aan beide kanten aan tot gaar. Haal uit de pan en zet opzij.
  • Voeg de andere eetlepel boter toe aan de pan en bak de knoflook en chili kort aan. Voeg de courgette toe, breng op smaak met peper en zout, en witte wijn en bak 5 minuten. Roer af en toe door.
  • Voeg de spaghetti en de kabeljauw (breek op in grove flakes) toe aan de pan en meng door samen met bijna alle peterselie. Voeg indien nodig wat pastawater toe om de saus dunner te maken als je dat graag wil.
  • Dien op met de resterende peterselie als garnering.