Een romige spaghetti met geroosterde broccoli en zalm. Wat wil je nog meer in het leven? In deze pasta gaat ook nog pijnboompitten en de saus heb ik gemaakt met room en fijngeraspte belegen kaas.

Spaghetti met geroosterde broccoli en zalm

Je bent vast wel bekend met pasta alfredo, dat is een pasta met room en Parmezaanse kaas. Heerlijk, maar stiekem vind ik een pittig belegen kaas met pasta nóg lekkerder. Dat is omdat Parmezaan toch een beetje aan de droge kant is en de pittig belegen die ik gebruik meer romig. Mocht je je afvragen welke pittig belegen kaas ik altijd koop (ik bedoel letterlijk elke week op de markt, ze herkennen me ondertussen al) is de Stolwijker pikant (no spon, deze kaas kan je in veel kaaswinkels en/of op de markt wel krijgen.). Je hooft ook niet deze persé te gebruiken, maar neem een pikante belegen kaas die je zelf lekker vind om zo op je brood te eten en dan komt het helemaal goed met dit recept.

Roomsaus

Waar je met het maken van een roomsaus altijd rekening mee moet houden is dat dit soort sauzen nog best wat indikken nadat het van het vuur afkomt. Op het einde moet je wat pastawater aan de saus toevoegen en vervolgens meng je de pasta door in de pan tot de saus de gewenste dikheid heeft. Je wil dus eigenlijk dat je saus iets dunner is dan je eigenlijk wil, nadat de pan van het vuur komt zal het indikken.

Spaghetti met geroosterde broccoli en zalm
Pin recept
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Spaghetti met geroosterde broccoli en zalm

Spaghetti met geroosterde broccoli en zalm
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd30 minuten
Porties: 2

Ingrediënten

  • 1 stronk broccoli, in kleine roosjes gesneden
  • 1.5 el olie
  • 150 gram spaghetti
  • 1 el pijnboompitten
  • 1 el boter
  • 2 zalmmoten
  • 100 ml room
  • 50 gram fijngeraspte pittig belegen kaas
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng op een met bakpapier beklede bakplaat de kleine broccoli roosjes met 1 el olie en breng op smaak met zout. Bak 15 minuten tot gaar, maar nog wel met een bite.
  • Kook intussen de spaghetti zoals op de verpakking vermeld staat in gezouten water al dente.
  • Rooster in een droge koekenpan kort de pijnboompitten tot goudbruin, zet dan opzij.
  • Verhit de boter en de overige 1/2 el olie in een koekenpan. Dep de zalm droog en breng op smaak met peper en zout en bak aan beide kanten tot de gewenste gaarheid. Haal uit de pan en zet opzij.
  • Voeg de room toe aan de pan en laat een minuut of 2 inkoken. Voeg de geraspte kaas toe en meng door tot de kaas gesmolten is.
  • Voeg de spaghetti, de broccoli en pijnboompitten toe, samen met een juslepel pastawater. Meng op laag vuur door tot de saus de gewenste dikheid heeft (houd er rekening mee dat de saus nog indroogt nadat het van het vuur komt). Breng indien nodig op smaak met peper en zout.
  • Verdeel over 2 borden en dien op met de zalm.