spaghetti met garnalen in citroensaus

Spaghetti met garnalen in een romige citroensaus

Ben je ook toe aan de lente en zomer? Na de sneeuw van afgelopen week lijkt het erop dat het komend weekend weer heel mooi weer gaat worden! Perfecte tijd voor deze spaghetti met garnalen in en romige citroensaus.

Spaghetti met citroensaus

Je moet niet denken dat de saus heel zuur is, het is enkel een hele fijne tegenhanger van de room. De citroenrasp maakt het gerecht lekker fris en minder zwaar dan wanneer je enkel room gebruikt.

Garnalen

Ik koop altijd rauwe diepvries garnalen, deze laat ik ontdooien (eventueel spoel ik ze af met koud water om het ontdooien wat te versnellen). Dan pel ik ze, dep ik ze héél goed droog en dan bak ik ze in wat olie of boter. Wanneer je garnalen wil bakken, koop dan niet de roze garnalen. Die zijn namelijk al gekookt en dan hou je rubberige garnalen over.

Bijgerechten

Ik besef dat er geen groenten doorheen zit, dus wil je nog wat groenten erbij serveren dan kan ik gegrilde groene asperges aanraden. Lekker met wat citroensap en zeezout eroverheen na het grillen.

Spaghetti met garnalen in een romige citroensaus

Spaghetti met garnalen in een romige citroensaus
Bereidingstijd30 min
Totale tijd30 min
Porties: 2

Ingrediënten

  • 150 gram spaghetti
  • klontje boter
  • 20 garnalen, ontdooid en gepeld
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 60 ml slagroom (of kookroom)
  • 1 citroen
  • 90 gram parmezaanse kaas, fijn geraspt
  • verse peterselie
  • peper en zout

Instructies

  • Kook de spaghetti in een pan met goed gezouten water al dente.
  • Verhit wanneer de pasta bijna klaar is een klontje boter in een koekenpan. Dep de garnalen heel goed droog en breng op smaak met peper en zout. Bak de garnalen op hoog vuur totdat ze mooi roze zijn. Zet dan het vuur laag en voeg de knoflook toe en roer door.
  • Voeg de room en de rasp van 1 citroen toe. Voeg de gekookte spaghetti en de parmezaan toe en meng door. Is de saus te dik, voeg dan wat pastawater toe.
  • Proef of je nog peper en/of zout moet gebruiken en dien de spaghetti dan op met lekker veel verse peterselie.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

nl_NLDutch