Ik winkel heel graag bij Simon Lévelt, dat komt omdat zij een enorme hoeveelheid keuze aan koffie en thee hebben (150 soorten thee en 25 soorten koffie) en het persoonlijke advies is altijd erg goed.
Thee
Qua thee was ik op zoek naar een goede thee om ijsthee mee te maken. Mij werd een aantal theesoorten geadviseerd waar geen theïne inzitten, deze zijn perfect voor ijsthee omdat ze niet bitter zijn. Ik heb gekozen voor de Honeybush Mango Lemon omdat deze fantastisch lekker rook. Je kunt de mango er goed uithalen!
Koffie
Dit keer had ik mijn zinnen gezet op de slowdrip coffeemaker. Je hebt verschillende merken, maar ik heb gekozen voor de chemex 3-kops. Bart wil altijd 2 kopjes koffie in de ochtend en ik heb er aan één voldoende, dus deze is perfect voor ons. Houd er rekening mee dat je voor de Chemex slowdrip coffeemaker ook speciale filters nodig hebt, deze zijn namelijk sterker dan gewone filters. Je kunt ook kiezen voor een ander merk slowdrip koffiezetter, een cafetiere of een perculator.
Vervolgens heb ik er een koffie bij genomen, voor slowdrip coffee heb je een grovere maling koffie nodig en bij Simon Lévelt malen ze de koffie voor je neus. Geef dus aan dat je voor slowdrip koffie is en het wordt op precies de juiste grofheid voor je gemalen. Ik had aangegeven dat ik niet van bitter houd, dus voor mij vielen de dark roast koffies voor nu af. Vervolgens kon ik beantwoorden dat ik chocolade tinten in mijn koffie lekkerder vind dan aardetinten dus mij werd de Yellow Bourbon uit Brazilë aangeraden.
Ik moet zeggen dat ik dit inderdaad een hele lekkere koffie vond! Zelfs Bart zei dat hij de koffie restaurant waardig vond!
Naast koffie en thee hebben ze bij de kassa ook handige kaartjes met tips voor hoe je de beste koffie en thee maakt staan.
Maar dan nu, hoe maak je slowdrip koffie?
Slowdrip coffee
Benodigdheden
- Chemex slowdrip coffeemaker
Ingrediënten
- 3 el met bolling, koffie naar keuze (grove maling) dus ruime eetlepels
- kokend water
- 1 koffiefilter
Instructies
- Vouw de filter zoals op de verpakking vermeld en doe deze in de Chemex.
- Giet kokend water in de filter, probeer ook de zijkanten zoveel mogelijk nat tekrijgen. Dit warmt én je Chemex op én de filter blijft aan de rand plakken.
- Giet het water uit je Chemex, dit kan met de filter er nog gewoon in.
- Voeg 3 flinke eetlepels (eetlepels met een bolling erop) koffie toe.
- Giet net zoveel water over de koffie dat het net onder staat en wacht dan 30 seconden zodat de koffie zich kan uitzetten.
- Schenk vervolgens elke keer water erin, probeer ook over de zijkanten te schenken omdat daar koffie blijft plakken, en wacht totdat het uitgedrupt is.
- Herhaal dit totdat je genoeg koffie hebt voor 3 koppen, tot net onder het houden deel.
Dit is een samenwerking met Simon Lévelt
Anneleen zegt:
Wat bedoel je met bolling koffie??
foodfromclaudnine zegt:
Hi Anneleen, ik snap dat het een beetje verwarrend overkomt hoe het er zo staat. Ik heb er nu een komma tussengezet, maar ik bedoelde eetlepels met bolling dus eigenlijk gewoon ruime eetlepels (niet afgestreken).
An zegt:
We zijn verzot op de Honeybush Mango Lemon. Op welke manier heb je de ijsthee gemaakt?
foodfromclaudnine zegt:
Hi,
Het precieze recept moet je nog even op wachten maar ik heb een ijsthee dmv de shock/flah brew methode gemaakt. Je zet dus een kop hete thee en schenkt dit over veel ijs. Je kunt ook de thee in een theezakje in koud water doen en dit overnacht in de koelkast laten trekken. Dit helpt tegen de bittere smaak, maar aangezien hier geen theine in zit wordt het niet snel bitter dus is shock brew prima.