shakshuka met feta
Ontbijt,  Koolhydraatarm,  Lunch

Shakshuka met feta

Shakshuka is een typisch ontbijtgerecht uit het Midden-Oosten. Voor sommige mensen is het misschien iets te heftig als ontbijt, maar ik vind het juist heerlijk! Het scheelt ook wel dat ik pas rond 12 uur ontbijt in verband met intermittent fasting, haha. Ik ben juist een fan van hele smaakvolle ontbijtjes, dan heb ik meteen het gevoel alsof ik klaar ben voor de dag. Qua eten ben ik misschien toch niet in het juiste land geboren 😛

Gezond, weinig moeite en intense smaak.

De combinatie van kruiden is dus intens, de smaken zijn zo vol en rijk en het is relatief snel klaar. Heerlijk met wat brood erbij! Als je je echt wil uitleven kan je natuurlijk zelf brood erbij bakken! Klik hier voor mijn desembrood recept. Hier moet je dan wel minimaal 2 weken van tevoren mee beginnen haha. Dit gerecht moet wel even opstaan, komt omdat er tomaat doorheen gaat (dat moet altijd een tijdje opstaan zodat het zurige eraf gaat) maar veel omkijken heb je er niet naar. Je moet pas echt gaan opletten als de eieren erbij gaan, je wil namelijk niet overgestolde eieren, het liefst is je eigeel nog een beetje runny.

Recept:

  • 1 grote ui
  • 1 rode paprika
  • 4 eieren
  • feta
  • 1 tl komijn
  • 1 tl paprikapoeder
  • chilipeper (indien gewenst)
  • 1 teen knoflook
  • 1 blik tomaat in blokjes
  • peper en zout

Bereidingswijze:

1. Verwarm een beetje olie in de pan en laat de komijn hier een minuutje in bakken en voeg dan de ui toe.

2. Zodra de ui glazig is, voeg dan de knoflook, paprika, chilipeper en paprikapoeder toe.

3. Als de paprika nu ook zachter is geworden, voeg dat de tomatenblokjes en de feta toe en breng op smaak met peper en zout. Laat dit zeker een kwartier pruttelen. Proef na het kwartier of er voldoende peper en zout doorheen zit.

5. Maak holletjes in dit mengsel en giet daar een ei in, doe dit 4x.

6. Doe nu een deksel op de pan totdat het eiwit praktisch gestold is, dit duurt ongeveer 2 minuten. Hou er rekening mee dat je eieren nog nagaren als het va het vuur af is.

7. Maak af met nog wat feta en peper over de eitjes.

Garneer eventueel nog met wat verse kruiden. Geniet ervan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.