Orzo is eigenlijk een beetje de makkelijkere variant van risotto en deze romige tomatenorzo met burrata is de perfecte snelle maaltijd!

Romige tomatenorzo met burrata

Dit is een heel clean en simpel gerecht. Weinig poespas, veel smaak. De burrata maakt het geheel heerlijk romig. Mocht je geen burrata kunnen vinden, dan kan je ook buffelmozzarella eventjes weken in wat room. Dan wordt het weer wat zachter, maar gelukkig kan je tegenwoordig in de meeste supermarkten wel burrata kopen.

Mocht je niet weten waar de orzo ligt, dit ligt of bij de rijst of bij de pasta. Ook kun je vaak grootverpakkingen kopen in de toko. Ook een orzo verslaafde, probeer dan eens deze versie met salie en kipgehaktballen.

Snel en makkelijk

Zoals ik al zei is orzo een makkelijkere variant van risotto. Dat komt omdat het in 9 minuten ongeveer gaar is en je hoeft het niet constant te roeren. Qua textuur is het erg hetzelfde ondanks dat orzo een pasta is en risotto een rijst (daarom is het ook een beetje apart dat de orzo bij de rijst staat, maar dit is alleen de orzo van het merk Lassi).

Veggies

Een tip voor groenten is een snelle rucola salade met een beetje olijfolie en wat parmezaanse kaas. Ook is geroosterde broccoli hier heel lekker bij.

Romige tomatenorzo met burrata

Romige tomatenorzo met burrata
Porties: 2

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 el tomatenpuree
  • 200 gram orzo
  • 1 blik tomatenpolpa a 425 ml
  • 400 ml bouillon
  • 2 el roomkaas
  • 60 gram parmezaanse kaas, fijngeraspt
  • 1 bol burrata
  • peper, zout, basilicum

Instructies

  • Verhit de olijfolie en fruit de ui en knoflook aan tot de ui glazig is.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak dit een minuut of 2 mee. Voeg dan de orzo, polpa en bouillon toe. Laat dit 9 minuten koken tot de orzo gaar is. Roer af en toe door.
  • Voeg de roomkaas en de parmezaan toe en meng door tot de kaas gesmolten is.
  • Breng op smaak met peper en zout. Serveer op 2 borden, verdeel de burrata eroverheen en garneer met verse basilicum.