Bij de feestdagen denk ik altijd aan een mooi stuk vlees uit de oven. Deze Pasen wilde ik dan ook een heerlijke roast beef recept maken met een recept voor de leftovers!

Roast beef

Meten is weten in dit geval. Elke roast beef is weer anders, het formaat en de dikte. Je kunt uitgaan van ongeveer 25 minuten per kilo vlees, maar gebruik om zeker te zijn een thermometer om geregeld de kerntemperatuur te controleren.

Voor rood vlees: 48 tot 51 graden

Voor meer rose vlees: 51 tot 54 graden

Na het bakken dek je het vlees af met aluminium folie en laat je het 15 minuten rusten. Het vlees wordt dan wat steviger en kan je beter in dunne plakken snijden.

Leftovers

Ik ben altijd bang dat ik te weinig heb, koop een extra groot stuk vlees, en heb dan altijd wat over. Van de leftovers kan je een heerlijke sandwich maken! Voor mij is Boursin en rosbief een klassieke combinatie, maar met zelfgemaakte rosbief is het net dat beetje lekkerder!

Mocht je graag willen zien hoe de roast beef bereid wordt, bekijk dan deze reel.

Roast beef uit de oven

Roast beef uit de oven
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd45 minuten

Benodigdheden

  • thermometer

Ingrediënten

Voor de roast beef

  • 1 kilo rosbief (laat de slager het vlees opbinden, dit helpt met de vormbehouden tijdens het bakken)
  • 50 gram ongezouten roomboter
  • 2 rode uien, gepeld en in kwarten gesneden
  • 2 bollen knoflook, met de bovenkant eraf gesneden
  • Takjes rozemarijn en tijm
  • Peper en zout
  • Scheutje zonnebloemolie
  • Optioneel: krieltjes

Voor de sandwich

  • Stokbrood
  • Boursin zacht en romig
  • Een paar plakken roast beef
  • Rucola
  • Rode paprika, gegrild

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Breng de rosbief op smaak met een ruime hoeveelheid peper en zout.
  • Verhit de boter in een koekenpan en braad de rosbief aan alle kanten tot bruin en het vlees een lekkere korst heeft.
  • Leg op een bakplaat en verdeel de groenten en kruiden ernaast. Je kunt eventueel ook krieltjes erbij doen. Schenk de boter uit de pan over de rosbief. Bak de rosbief 15 minuten, verlaag dan de temperatuur naar 200 graden en bak nog eens 10 minuten. Tussendoor kan je controleren hoe de kerntemperatuur het doet.
  • Haal voor rood vlees uit de oven wanneer de kerntemperatuurtussen de 48 tot 51 graden is en voor meer rosé wanneer het vlees tussen de 51en 54 graden is.
  • Dek het vlees af met aluminiumfolie en laat 15 minuten rusten. Laat in deze 15 minuten de groenten en de aardappelen verder bakken meteen extra scheutje olie erbij.
  • Voor de sandwich, rooster de paprika. Dit kan in de oven of direct op het gasfornuis. Bak de paprika tot deze zwart is aan de buitenkant. Laat even afkoelen en haal dan het zwarte velletje eraf en snij in reepjes.
  • Beleg je stokbrood met een flinke laag Boursin, dan rucola, het vlees, paprika en ui en ook een laag Boursin op de andere kant van het stokbrood.

Dit artikel is een samenwerking met Boursin. Fan van Boursin, dan is deze gevulde kipfilet ook zeker iets voor jou!