Rigatoni met worst

Rigatoni met worst, champignons en spinazie

Ik ben dol op pasta, maar van deze rigatoni met worst heb ik enorm genoten! Het was een beetje een gelukje, dit recept. Ik had namelijk nog veel van de ingrediënten in de koelkast liggen en die moesten op.

Rigatoni met worst

De worst heb ik eerst uit z’n velletje gehaald. Snij de worst door de helft en dan kan je het vlees er makkelijk uit duwen. Dit bak je op met champignons totdat de champignons goed gebakken zijn. Er zit veel vocht in champignons en dat moet je er goed uit bakken. Vervolgens laat je de saus een tijdje pruttelen, dit zorgt voor een lekkere diepte in de smaak. Op het einde voeg je mascarpone toe, want het geheel dan weer lekker romig maakt.

Ik had extra veel gemaakt zodat ik de volgende dag na het hardlopen direct wat kon eten. Wil je dit opwarmen? Voeg dan de pasta met wat water toe aan een koekenpan en verwarm langzaam terwijl je roert. Door het water krijg je weer een lekkere saus en wordt het niet droog.

Rigatoni met worst

Zelf hou ik altijd wel van een beetje pit dus voeg ik genoeg chilivlokken toe. Ik doe dit altijd bij de garnering, op deze manier kan je zelf bepalen hoeveel je toevoegt. Zou sowieso een beetje toevoegen want het maakt het gerecht wel echt wat interessanter.

Rigatoni met worst
Pin recept
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Rigatoni met worst

Rigatoni met worst
Bereidingstijd20 min
Totale tijd30 min
Porties: 2

Ingrediënten

  • 150 gram rigatoni
  • 2 braadworsten
  • 1/2 ui, gesnipperd
  • 250 gram champignons, in plakjes gesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 el tomatenpuree
  • 210 gram tomaten polpa (ik gebruik altijd Mutti)
  • 2 el mascarpone
  • 30 gram fijn geraspte parmezaanse kaas (+extra voor garnering)
  • handje verse basilicum
  • 2 grote handen spinazie
  • peper en zout, chilivlokken

Instructies

  • Kook de rigatoni in gezouten water al dente.
  • Haal de worst uit het velletje en rul in een hete pan. Voeg de ui en champignons toe en bak totdat de champignons bruin zijn en alle vocht verdampt is. Voeg dan de knoflook toe en bak een minuutje mee.
  • Voeg de tomatenpuree toe, roer door en bak een minuut mee.
  • Voeg de tomaten polpa toe en roer door. Laat 10 minuten pruttelen.
  • Voeg de mascarpone, parmezaan, spinazie en basilicum toe en roer door totdat de spinazie geslonken is. Proef de saus en breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de pasta toe en roer door. Verdeel over 2 borden en serveer met vers geraspte parmezaanse kaas en chilivlokken naar smaak.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *