Ravioli ovenschotel

Ravioli ovenschotel met mozzarella

Deze ravioli ovenschotel is je redder in nood op die dagen dat je eigenlijk helemaal geen tijd hebt om te koken, maar toch ook iets lekkers op tafel wil zetten!

Ravioli ovenschotel

Je kunt met dit gerecht helemaal uitpakken en zelf pasta en ravioli maken, maar dan ga je een beetje het doel voorbij haha. Dit gerecht maak je dus met kant en klare ravioli. Sterker nog, je kunt het ook met bevroren ravioli maken. Yup, je haalt de ravioli uit de vriezer, volgt de rest van het recept en je hebt alsnog in 20 minuten een heerlijke maaltijd.

Kies een ravioli die je zelf lekker vind, ik hou altijd van 3 kazen of ricotta met spinazie, maar er zijn genoeg lekkere opties. Denk aan een meer traditionele bolognese of anders een met oesterzwammen. Keyze genoeg!

Tomatensaus

Mocht je een paar minuten hebben, maak dan zelf je saus. Mocht je echt geen tijd/zin hebben, gebruik dan een kant en klare tomatensaus. Gebruik ook hier eentje die je kent en lekker vind. Ik ben altijd wel een groot voorstander van zelf mijn saus maken.

ravioli ovenschotel
Ravioli ovenschotel
Pin recept
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Ravioli ovenschotel

Ravioli ovenschotel
Bereidingstijd5 min
Totale tijd20 min
Porties: 2

Ingrediënten

  • 250 gram ravioli naar keuze
  • 1 blik tomatenpulpa
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 tl oregano
  • 60 gram parmezaanse kaas, fijngeraspt
  • verse basilicum
  • 1 bol mozzarella
  • peper en zout
  • olijfolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Verhit wat olie in een steelpan, fruit de knoflook aan en voeg de tomaat toe samen met de oregano, 30 gram van de parmezaanse kaas, wat verse basilicum gescheurd en breng op smaak met peper en zout.
  • Laat dit op halfhoog vuur inkoken tot een dikkere tomatensaus. Hoe langer je de saus op laat staan, hoe lekkerder het wordt omdat je het zure van de tomaat eruit kookt. Als je weinig tijd hebt kun je ook een snufje suiker gebruiken.
  • Meng de ravioli met de saus en doe in een ovenschaal. Verdeel de overige 30 gram parmezaanse kaas erover en ook de in stukken gescheurde mozzarella.
  • Bak 15 minuten af in de oven tot de kaas gesmolten is en de ravioli gaar is.
  • Dien direct op, eventueel met wat extra basilicum.

Mocht je fan zijn van pasta ovenschotels en je hebt eens meer tijd, probeer dan dit recept eens.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

nl_NLDutch