Ik begin meer in de herfstsfeer te komen met deze pompoen en spinazie lasagne. Deze lasagne is relatief snel klaar, het blijf een lasagne natuurlijk daarom relatief, omdat ik verse pasta gebruik.

Pompoen en spinazie lasagne

De pompoenblokjes rooster je eerst met wat peper, zout en olijfolie. Ondertussen maak je de bechamelsaus waar je de diepvriesspinazie indoet. Je maakt als het ware een dikkere variant van spinazie ala creme! Dat is je vulling. Dan maak je de lagen met verse mozzarella en geraspte belegen kaas of Parmezaan. Ik had geen Parmezaan meer, dus heb een pittig belegen kaas gebruikt.

Dat is alles! Omdat het dus verse lasagne is en niet de gedroogde bladeren hoeft het minder lang in de oven. Ook neemt gedroogde lasagne veel meer vocht op, dus is dit recept ook wel echt specifiek gemaakt om te bereiden met verse pasta.

Mocht je iets van een proteïne willen toevoegen, dan lijkt (gerookte) zalm me erg lekker erbij/erin. Ook zo dol op lasagne, probeer dan eens deze variant met gehaktballen.

Pompoen en spinazie lasagne
Pin recept
Recept afdrukken
Laat je review achter!

Pompoen en spinazie lasagne

Pompoen en spinazie lasagne
Bereidingstijd50 minuten
Totale tijd50 minuten
Porties: 4

Ingrediënten

  • 400 gram pompoenblokjes
  • 2 el olijfolie
  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 700 ml melk
  • 750 gram diepvriesspinazie, fijngehakt
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • 250 gram verse lasagne bladeren
  • 2 bollem mozzarella
  • 60 gram geraspte kaas naar keuze (belegen/Parmezaan)

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Verdeel de pompoen op een met bakpapier beklede bakplaat. Breng op smaak met peper en zout en meng met de olijfolie. Bak 20 minuten af, tot de pompoen zacht is.
  • Maak intussen de bechamelsaus door de boter te smelten in een steelpan. Voeg de bloem toe en meng 2 minuten door zodat de bloem kan garen. Voeg dan beetje bij beetje de melk toe en meng door tot een dikke saus (de saus wordt steeds dikker naarmate deze langer opstaat).
  • Voeg de diepvries spinazie toe, haal van het vuur, en meng door tot de spinazie ontdooit is en door de saus heen is gemengd. Breng op smaak met zout (proef goed, je wil niet dat dit flauw is, en de nootmuskaat.
  • Begin in een ovenschaal met een laagje van de bechamelsaus, dan pastabladeren en dan 1/3 van de pompoen, wat bechamel, wat mozzarella en geraspte kaas. Herhaal 3x en eindig met een dikke laag bechamel en kaas.
  • Bak 30 minuten af in de oven, tot de pasta gaar is en de kaas mooi goudbruin is. Laat een paar minuten rusten voordat je de lasagne opdient.