Ben je nog op zoek naar een heerlijk recept om tijdens Pasen op tafel te zetten, maar ontbreekt de inspiratie je een beetje? Dan heb ik een heerlijk recept voor je, namelijk plaattaartjes met plantaardige Boursin, prei, erwten en asperge.
Dit is niet alleen heel simpel om te maken, maar het is én fantastisch lekker én het ziet er prachtig uit op tafel. Wat wil je nog meer?
Plaattaartjes met plantaardige Boursin, prei, erwten en asperges
Plaattaartjesmet plantaardige Boursin, prei, erwten en asperges
Servings: 4
Ingrediënten
- 1 kuipje plantaardige Boursin
- 1 el olijfolie
- 1 prei, in halve ringen gesneden
- 12 witte asperges, geschild en houtige uiteindes afgebroken
- 4 el erwten
- 4 takjes dille
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).
- Verhit de olie in een koekenpan en bak de prei aan tot dit zacht begint te worden.
- Snij de bladerdeeg in 4 gelijke stroken en snij elke strook een halve cm van de randlicht in. Smeer de binnenkant in met de Boursin, verdeel hier de prei en de erwten op. Leg de asperges, 3 per plaattaart, op de groenten. Smeerde rand in met plantaardige melk en strooi er optioneel wat flaky zeezout overheen. Bak af in de oven, tot het bladerdeeg goudbruin is. Ongeveer 15 minuten.
- Garneer na het bakken met verse dille, wat extra verkruimelde Boursin en grofgemalen peper. Dien direct op.
*Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Boursin.