Ik ben een enorm liefhebber van aardappel gratin en nu heb ik heerlijke variant met Boursin bedacht. Het voordeel is dat je geen kaassaus met een roux hoeft te maken, dus naast de heerlijke smaak is het ook een heel simpel gerecht.

Aardappel gratin met Boursin Knoflook & Verse kruiden

Voor dit recept gebruik je een pakje Boursin, 250ml melk en 250ml slagroom. Verder heb je enkel aardappelschijfjes, bieslook en zout nodig. Je maakt een saus door de melk, slagroom en Boursin te verhitten tot de Boursin gesmolten is. Dat is alles!

De saus is best dun wanneer deze over de aardappels gaat maar wordt dikker tijdens het bakken in de oven. Ook trekt de saus in de aardappels. Het resultaat is heerlijk romige aardappels in een rijke saus.

Variaties

Ik hou ervan om dit vega te houden en er een salade en eventueel een stukje zalm, spareribs of deze gevulde kip bij te serveren, maar je kunt ook gebakken spekjes door de saus heen doen.

Aardappel gratin met Boursin

Aardappel gratin met Boursin
Pin recept
Recept afdrukken
5 van 3 stemmen

Aardappel gratin met Boursin

Aardappel gratin met Boursin
Bereidingstijd1 uur 15 minuten
Totale tijd1 uur 15 minuten
Porties: 4

Benodigdheden

  • ovenschaal van ongeveer 20 bij 20 cm

Ingrediënten

  • 1 kilo aardappelschijfjes
  • 1 pakje Boursin knoflook & verse kruiden
  • 250 ml melk
  • 250 ml slagroom
  • paar sprieten bieslook, fijngehakt
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Verhit de melk, slagroom en Boursin. Roer door tot de Boursin gesmolten is. Breng op smaak met peper en zout en de bieslook.
  • Vul de ovenschaal met de helft van de aardappelen. Giet hier de helft van de saus op. Verdeel daarna de andere helft van de aardappelen hierover en de andere helft van de saus.
  • Bak 60 minuten af in de oven. Laat na het bakken 5 minuten rusten voordat je het opdient. Lekker met een groene salade, een stukje zalm of spareribs.