noodels met pittige kip

Pittige noodels met kip

Ik heb hier niet echt een naam voor, het lijkt een beetje op mijn Surinaamse bami, maar dan heeft het meer een Chinese smaak.

Noodels

In plaats van eiermie of iets dergelijks gebruik ik gewoon spaghetti. Ik weet dat het misschien een beetje raar voelt, maar het past hier perfect bij. Ik bak de spaghetti altijd nog even op met de saus zodat de smaken goed intrekken.

noodels met pittige kip

noodels met pittige kip

noodels met pittige kip
Bereidingstijd15 min
Totale tijd15 min
Porties: 2

Ingrediënten

  • 150 gram spaghetti
  • 2 kipfilets
  • 1 tl 5 spice kruiden
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 50 ml sojasaus
  • 2 el sesamolie
  • 2 rode chilipepers, fijngesneden (of 1 el chilipasta)
  • 2 bosui, in ringen gesneden
  • handje pinda's
  • peper en zout
  • scheutje olijfolie

Instructies

  • Breng een pan met gezouten water aan de kook.
  • Snij de kip in blokjes, breng op smaak met peper en zout. Verwarm wat olie in een koekenpan en voeg de kip, knoflook, 5 spice en tomatenpuree toe. Bak totdat de kip gaar is.
  • Kook intussen de spaghetti al dente.
  • Voeg de spaghetti toe aan de kip en de chilipepers, sojasaus en sesamolie. Bak het geheel nog zo'n 2 minuten door totdat de saus goed is ingetrokken in de pasta en deze niet meer nat en glibberig is.
  • Serveer met bosui en pinda's.

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

nl_NLDutch
en_USEnglish nl_NLDutch