Ik heb hier niet echt een naam voor, het lijkt een beetje op mijn Surinaamse bami, maar dan heeft het meer een Chinese smaak.
Noodels
In plaats van eiermie of iets dergelijks gebruik ik gewoon spaghetti. Ik weet dat het misschien een beetje raar voelt, maar het past hier perfect bij. Ik bak de spaghetti altijd nog even op met de saus zodat de smaken goed intrekken.
noodels met pittige kip
noodels met pittige kip
Porties: 2
Ingrediënten
- 150 gram spaghetti
- 2 kipfilets
- 1 tl 5 spice kruiden
- 1 el tomatenpuree
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 50 ml sojasaus
- 2 el sesamolie
- 2 rode chilipepers, fijngesneden (of 1 el chilipasta)
- 2 bosui, in ringen gesneden
- handje pinda's
- peper en zout
- scheutje olijfolie
Instructies
- Breng een pan met gezouten water aan de kook.
- Snij de kip in blokjes, breng op smaak met peper en zout. Verwarm wat olie in een koekenpan en voeg de kip, knoflook, 5 spice en tomatenpuree toe. Bak totdat de kip gaar is.
- Kook intussen de spaghetti al dente.
- Voeg de spaghetti toe aan de kip en de chilipepers, sojasaus en sesamolie. Bak het geheel nog zo'n 2 minuten door totdat de saus goed is ingetrokken in de pasta en deze niet meer nat en glibberig is.
- Serveer met bosui en pinda's.
Dirk de Beer zegt:
This was surprisingly good!
Renate zegt:
Ik heb dit gisteren gemaakt en het was echt ZALIG! Ook man en kinderen hebben gesmuld, ga het zeker weer maken!
foodfromclaudnine zegt:
Wat fijn om te horen!
Lisa zegt:
Gister gemaakt en was echt heerlijk! Ga ik zeker vaker maken!
foodfromclaudnine zegt:
Wat fijn om te horen!
Anoniem zegt:
ik vind het super lekker met wat extra sambal er door heen
Anoniem zegt:
Superlekker ! En makkelijk en snel te maken. Ik maak het regelmatig klaar.
foodfromclaudnine zegt:
Wat fijn om te horen!