pittige kip

Pittige kip met rijst en komkommer

Ik zeg het wel vaker maar ben dus niet zo dol op kippendij, tenzij gefrituurd of zoals hier dat het een tijdje heeft opgestaan. Kippendij heeft wat meer tijd nodig zodat al die stevigere stukjes ook lekker zijn. Zodra ik moeite heb met een stuk kippendij al doorsnijden hoef ik het niet meer namelijk.

Pittige kip

Je kunt dit gerecht pittiger maken mocht je dat willen. Ik vond het zo precies goed, er zat een lekker scherp randje aan, maar het was niet oneetbaar. Dat heb je weleens, dat het zo pittig is dat je hele mond gewoon pijn doet.

Komkommer

Ik maak voor mijn komkommer een hele simpele mix van een scheut azijn, eenzelfde scheut water en wat suiker. Ik meet het nooit af, gaat altijd op gevoel en lukt altijd prima.

Bloemkoolrijst

Voor Bart had ik dit geserveerd met bloemkool rijst en dat vond hij heerlijk. Als je een beetje wil letten op je koolhydraten, dan is dat dus ook nog een optie.

Pittige kip met rijst en komkommer

Pittige kip met rijst en komkommer
Bereidingstijd15 min
Totale tijd30 min
Porties: 2

Ingrediënten

  • 350 gram kippendij, in blokjes gesneden
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 2 el ketjap manis (zoete ketjap)
  • 1 el ketjap asin (zoute ketjap)
  • 1 el sambal badjak
  • 2 el water
  • 1 rode chilipeper, in ringen gesneden
  • scheutje olie

Instructies

  • Breng de kip op smaak met peper en zout. Verwarm een koekenpan met een beetje olie en voeg de koriander, komijn, knoflook en gember toe. Roer door tot het lekker geurt en voeg dan de kip toe.
  • Bak de kip tot bruin. Voeg dan de sambal, de 2 soorten ketjap en het water toe.
  • Leg een deksel op de pan en laat de kip op laag vuur zo'n 20 minuten sudderen.
  • Indien de saus al erg ingedikt is na deze 20 minuten, voeg dan nog een eetlepel water toe. Verhoog het vuur en laat de saus inkoken tot deze dik is en aan de kip plakt.
  • Serveer met witte rijst, komkommer en chili peper.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

nl_NLDutch
nl_NLDutch en_USEnglish