Ik zeg het wel vaker maar ben dus niet zo dol op kippendij, tenzij gefrituurd of zoals hier dat het een tijdje heeft opgestaan. Kippendij heeft wat meer tijd nodig zodat al die stevigere stukjes ook lekker zijn. Zodra ik moeite heb met een stuk kippendij al doorsnijden hoef ik het niet meer namelijk.
Pittige kip
Je kunt dit gerecht pittiger maken mocht je dat willen. Ik vond het zo precies goed, er zat een lekker scherp randje aan, maar het was niet oneetbaar. Dat heb je weleens, dat het zo pittig is dat je hele mond gewoon pijn doet.
Komkommer
Ik maak voor mijn komkommer een hele simpele mix van een scheut azijn, eenzelfde scheut water en wat suiker. Ik meet het nooit af, gaat altijd op gevoel en lukt altijd prima.
Bloemkoolrijst
Voor Bart had ik dit geserveerd met bloemkool rijst en dat vond hij heerlijk. Als je een beetje wil letten op je koolhydraten, dan is dat dus ook nog een optie.
Pittige kip met rijst en komkommer
Ingrediënten
- 350 gram kippendij, in blokjes gesneden
- 1 tl korianderpoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 1/2 tl knoflookpoeder
- 1/2 tl gemberpoeder
- 2 el ketjap manis (zoete ketjap)
- 1 el ketjap asin (zoute ketjap)
- 1 el sambal badjak
- 2 el water
- 1 rode chilipeper, in ringen gesneden
- scheutje olie
Instructies
- Breng de kip op smaak met peper en zout. Verwarm een koekenpan met een beetje olie en voeg de koriander, komijn, knoflook en gember toe. Roer door tot het lekker geurt en voeg dan de kip toe.
- Bak de kip tot bruin. Voeg dan de sambal, de 2 soorten ketjap en het water toe.
- Leg een deksel op de pan en laat de kip op laag vuur zo'n 20 minuten sudderen.
- Indien de saus al erg ingedikt is na deze 20 minuten, voeg dan nog een eetlepel water toe. Verhoog het vuur en laat de saus inkoken tot deze dik is en aan de kip plakt.
- Serveer met witte rijst, komkommer en chili peper.
Frencie zegt:
Wanneer chilipeper toevoegen?
foodfromclaudnine zegt:
op het einde, als garnering!
Henk zegt:
Al denk ik 10keer gemaakt , blijft heerlijk
foodfromclaudnine zegt:
Wat fijn om te horen!