Dit recept is zo vreselijk makkelijk en snel, het zou verboden moeten worden. Sowieso zijn (udon) noodles altijd een goede oplossing voor een snelle maaltijd.
Udon noodles
Je kunt eigenlijk elke noodle gebruiken die je maar wilt, denk bijvoorbeeld aan eiermie.
Chili olie
Ik heb lekker veel chili olie erbij gedaan op het laatst. Ik heb hier een recept staan, maar mocht je geen zin hebben om dit zelf te maken dan kun je altijd een potje bij de toko kopen!
Gekarameliseerde kool
Wat dit recept zo lekker maakt is de gekarameliseerde kool, dat geeft zoveel extra smaak aan het hele gerecht. Neem hier dan ook de tijd voor, ik heb de kool laten karamelliseren terwijl de udon noodles stonden te koken.
Pittige udon noodles met garnalen
Pittige udon noodles met garnalen
Porties: 2
Ingrediënten
- 150 gram udon noodles
- 16 grote gamba's, ontdooid en schoongemaakt
- 200 gram witte kool
- 1 el sesamolie
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 tl chilivlokken
- 1 el suiker
- 60 ml sojasaus
- chili olie naar smaak
- lente ui, in ringen gesneden
- scheutje zonnebloemolie
Instructies
- Breng een pan met gezouten water aan de kook en kook de udon noodles volgens de verpakking gaar.
- Verhit een zonnebloemolie in een (wok)pan en bak de witte kool aan, voeg een halve eetlepel suiker en 1 eetlepel sojasaus toe. Roer regelmatig en bak door totdat de kool gekarameliseerd is.
- Voeg dan de knoflook, garnalen en chilivlokken toe en roer door totdat de garnalen gaar zijn.
- Giet de noodles af en meng met de sesamolie. Zet opzij.
- Wanneer de garnalen gaar zijn voeg dan de udon noodles toe, de rest van de suiker en de rest van de sojasaus toe en meng door.
- Dien op met de bosui als garnering. Serveer met chili olie zodat mensen zelf kunnen bepalen hoeveel ze willen toevoegen.